Kanta-Häme

Autoliitto valjasti brändinsä yritysten käyttöön – tavoitteena kymmenien palvelukeskusten maanlaajuinen ketju

Hämeenlinnan toimipiste avattiin Kaurialaan.
Autopalvelukeskus toimii autokaupan yhteydessä Kaurialassa.

Autoliitto kasvattaa voimakkaasti kaupallista toimintaansa.

Hämeenlinnassa vietetään perjantaina ja lauantaina uuden AL-autopalvelukeskuksen avajaisia. Kyseessä on Autoliiton kaupallisen yksikön konsepti, jossa itsenäiset yrittäjät toimivat saman katon alla franchising-periaatteella.

– Haluamme edistää turvallista autoilua ja tarjota alalla toimiville yrityksille mahdollisuuden hyödyntää Autoliiton vahvaa omaa brändiä, sanoo AL-palvelut oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala.

Ensimmäinen nykyisen mallinen autopalvelukeskus perustettiin Turkuun 2013. Hämeenlinnan autopalvelukeskus on laatuaan 14., ja Rajalan mukaan tavoitteena on perustaa 30–35 keskusta ympäri maata. Kuluvan vuoden loppuun mennessä keskuksia on tarkoitus toimia lähes 20 paikkakunnalla.

Keskuksissa toimivat yritykset antavat Autoliiton jäsenille tarjouksia. Autoliittoon kuuluu noin 126 000 jäsentä.

AL-autopalvelukeskukset toimivat aina muiden yritysten tilojen yhteydessä. Hämeenlinnassa keskus avattiin Auto Q -autokaupan yhteyteen perinteisessä autoliikekeskittymässä Kaurialassa Eino Leinon kadulla.

– Pyrimme sijoittumaan sellaisille paikoille, jossa on hyvät liikennevirrat ja lähellä autokauppoja, Ari Rajala sanoo.

Rajala kertoo, että palvelukeskusten nimen alla toimivien yritysten palveluvalikoimaa ei ole tarkasti määritelty.

– Yrityksen toimialan pitää liittyä autoiluun ja toimijan täytyy olla luotettava, mutta emme ole ryhtyneet konseptoimaan keskuksia kovin tarkasti. Jokainen keskus suunnitellaan yhteistyössä yrittäjien kanssa. Keskusten konseptin alla toimii pesuloita, korjaamoja ja muita alan yrityksiä paitsi varsinaisia autokauppoja. HäSa