Kanta-Häme

Autot torin alle vai muualle

Havainnekuva toriparkkisuunnitelmasta muutaman vuoden takaa. Arkistokuva.

Pysäköinti on Hämeenlinnan tärkein asia, jos painoarvoa mitataan keskustelun määrällä.

Nyt on mahdollista vaikuttaa tuleviin pysäköintiratkaisuihin Hämeenlinnan keskustassa, sillä aiheesta on parhaillaan meneillään yleisökysely.

Se liittyy Hamkissa tekeillä olevaan opinnäytetyöhön, jonka kautta Hämeenlinnan Pysäköinti oy etsii taustatietoa tuleville ratkaisuille.

Kyselyssä kartoitetaan, millaiset ratkaisut ydinkeskustassa olisivat kaupunkilaisten tai keskustassa usein asioivien mieleisiä.

Esimerkiksi torinaluspysäköinnistä ja sen vaihtoehdoista halutaan näkemyksiä. Samoin aseman seudun pysäköintiin etsitään uusia ratkaisuja.

Lähivuosina myös sieltä katoaa suuri osa nykyisistä parkkipaikoista, koska alueelle suunnitellaan asuintaloja ja palveluita.

Autoton keskusta?

Kyselyllä kartoitetaan lisäksi kaupunkilaisten näkemyksiä siitä, millainen ydinkeskustan pitäisi tulevaisuudessa olla. Pitäisikö yksityisautoilua radikaalisti vähentää ja tehdä tilaa kevyelle liikenteelle?

Mielipidetiedustelu on ollut jo jonkin aikaa vastattavissa Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n nettisivuilla. Jostain syytä sinne ei löydy suoraa linkkiä kaupungin nettisivulta.

Nyt alkaa jo olla kiire vastata, sillä kysely päättyy tämä kuun lopussa eli vapunaattona. (HäSa)

Linkki löytyy osoitteesta www.hameenlinnanpysakointi.fi.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic