Kanta-Häme

Autotalon kauppakirjaan nimet alle

Kiinteistöyhtiö Sunny Car Center ja Hämeenlinnan kaupunki allekirjoittivat keskiviikkona pitkään neuvotellun kauppakirjan Kirstulan kolmiossa sijaitsevasta liiketontista.

Kaupan allekirjoittivat projektinjohtaja Reijo Mallat ja toimitusjohtaja Markku Ritaluoma yhtiön puolesta ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sekä liiketoimintajohtaja Kari Suokas kaupungin puolesta.

Hanke rakentaa Kirstulaan Suomen mittakaavassa jättimäinen autotalo liikahti samalla askeleen eteenpäin.

Seuraavaksi odotetaan, että yhtiö maksaa koko kauppasumman kaupungin tilille. Vaikka allekirjoitus siirtyi parilla päivällä, eräpäivänä on edelleen 4. heinäkuuta.

Jos tuolloin kaupungin tilille ilmaantuu kauppasumma eli 8,4 miljoonaa euroa, hanke suorastaan loikkaa eteenpäin. Tuolloin työt Kirstulan tontilla voidaan aloittaa välittömästi.

Toisaalta, jos hintaa ei makseta ajoissa, kaikki SCC:n ja kaupungin väliset sopimukset purkautuvat automaattisesti.

Kolme vuotta aikaa

Myös omistusoikeus siirtyy siinä vaiheessa, kun kauppasumma on maksettu. Tontti on kooltaan noin 16,3 hehtaaria. Yhtiö sitoutuu toteuttamaan aiesopimuksen mukaiset rakennukset tontille kolmen vuoden kuluessa.

Rakennusoikeutta tontilla on 120 000 kerrosneliömetriä.

Ostamalla alueen suurimman tontin SCC pystyy myös jatkamaan Kirstulan kolmiossa sijaitsevien pienempien tonttien varausta vuoden 2015 loppuun.

Tiukat neuvottelut

Vielä viime vaiheissa ennen kaupan allekirjoittamista hierottiin sopua siitä, mitkä kunnallistekniikkaan ja hulevesien johtamiseen liittyvät työt tulevat kaupungin vastuulle ja mitä jää SCC-yhtiön kustannettaviksi.

Taustalla on se, että alueen markkinahinta on asiantuntijoiden mukaan laskenut siitä, kun kauppaneuvottelut aikoinaan käytiin ja alustava sopimus tehtiin.

Byrokratian välttämiseksi hinta on päätetty pitää aikaisemmalla tasolla, mutta kaupunki ottaa enemmän vastuuta alustavista töistä. Se muun muassa kustantaa hulevesialtaan ja Rautamonojan siirron. (HäSa)