Kanta-Häme

Auttavatko uudet työntekijät ruuhkiin, Fimlab?

Tuskastuneita asiakkaita riitti Hämeenlinnan pääterveysaseman laboratorion näytteenottojonossa huhti–toukokuun vaihteessa. Jonotusaika venähti pahimmillaan jopa neljään tuntiin. Fimlab Laboratoriot kertoi silloin syyksi uuteen tietojärjestelmään siirtymisen, ja siitä aiheutuneet ongelmat.

Nyt Fimlab etsii Kanta-Hämeeseen uusia laboratoriotyöntekijöitä.

Montako uutta palkataan ja tulevatko he avuksi tilanteeseen, Fimlabin palvelujohtaja Anu Mustila?

– Tarkoituksena on ottaa vakituiseksi kuusi henkilöä. Kolme heistä sijoittuu sairaalaan analysoimaan laboratorionäytteitä, ja kolme näytteenottopalveluun. Varmasti heistä on ainakin osittain apua ruuhkiin. Palkkaus tehdään nyt, sillä laboratoriofuusio ja tietojärjestelmät on nyt saatu kuntoon ja tilanne rauhoitettua. Nyt voimme vakinaistaa henkilökuntaa ja palkata uusiakin ihmisiä.

Miten pitkät jonot nyt ovat?

– Meidän silmäämme näyttäisi, että tilanne on korjaantunut. Pahimmillaan jonotusta oli neljän tunnin verran, mutta nyt on oltu korkeintaan reilussa puolessatoista tunnissa. Alkuviikoista on ollut hieman ruuhkaa, mutta parhaimmillaan olemme jo muutamina päivinä päässeet tavoitteisiimme, eli vuoronumerolla maksimissaan 45 minuutin jonotukseen.

Milloin uudet työntekijät aloittavat?

Niin pian kuin kullekin työntekijälle sopii. Tavoite on, että viimeistään syyskuun alusta. Seuraava keskustelua vaativa asia ovat tilajärjestelyt, sillä pääterveysasemalle tarvittaisiin kipeästi lisätilaa. Tilojen pohdintaa jatkamme kaupungin kanssa. (HäSa)