Kanta-Häme

Auvo Taponen johtaa edelleen kirkkovaltuustoa

Janakkalan seurakunnan kirkkovaltuusto on valinnut valtuuston puheenjohtajiston, kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja kirkkoneuvoston jäsenet. Nämä valinnat tehdään aina vaalikauden ensimmäisenä ja kolmantena vuonna.

Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Auvo Taponen ja varapuheenjohtajaksi Mirja Pöhö. Taponen ja Pöhö ovat toimineet näissä tehtävissä myös vaalikauden alkupuoliskon. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana jatkaa Liisa Ilmarinen.

Kirkkoneuvoston jäseniksi valittiin Seppo Ahvenjärvi, Joonas Elo, Riitta Lehtonen, Seija Puusaari, Hannu Rantala, Heli Stenberg-Salonen ja Markku Virtanen.

Valinnat ovat lähes samat kuin kuluneella kaksivuotiskaudella.

Janakkalassa evankelis-luterilaisen kirkon jäsenosuus koko väestöstä oli vuoden 2016 lopussa valtakunnallista keskiarvoa korkeampi. Jäseniä oli vuoden vaihteessa 13 033, joka vastaa 78:aa prosenttia kunnan asukkaista. Vastaava prosenttiluku koko maassa on 72.

Vuonna 2016 seurakuntalaisia kuoli 149, ja kasteen kautta jäseneksi otettiin 114. Seurakuntaan muutti 516 henkilöä, ja seurakunnasta muutti pois 617 henkilöä. Seurakuntaan liittyi 38 henkilöä, ja 139 seurakuntalaista luopui jäsenyydestä. Näiden muutosten myötä Janakkalan seurakunnan jäsenmäärä väheni 237 henkilöllä.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic