Kanta-Häme Hämeenlinna

Aviomies yritti abortoida vauvan käsin – Tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus. Kuva: Terho Aalto
Kanta-Hämeen käräjäoikeus. Kuva: Terho Aalto

Vuonna 1982 syntynyt mies on saanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudelta tuomion kahdesta vaimoonsa kohdistuneesta väkivallanteosta.

Teoista ensimmäinen tapahtui Helsingissä helmikuussa 2018. Mies oli tuolloin kaivertanut parin nimikirjaimet neulalla vaimonsa rintaan.

 

Saman vuoden kesäkuussa mies kävi Hämeenlinnassa vaimonsa kimppuun ja löi tätä, kun he kuulivat sosiaalityöntekijöiltä, että he eivät saisi haluamiaan avustuksia.

Mies väitti vaimonsa olevan raskaana ja sanoi, että vauva pitää saada pois. Tämän jälkeen hän vei vaimonsa kuristusotteessa vessaan, jossa hän yritti paljain käsin tehdä abortin.

Tilanne raukesi kun sosiaalityöntekijöiden paikalle kutsumat poliisit saivat irrotettua miehen otteen ja kaadettua tämän maahan.

Oikeuden päätöksestä ei selviä, oliko vaimo oikeasti edes raskaana.

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä puolentoista vuoden vankeuteen. Oikeuden mukaan etenkin jälkimmäinen teko oli poikkeuksellinen nöyryyttävä ja kärsimystä aiheuttava.

Syyttäjä oli vaatinut miehelle tuomiota törkeästä raiskauksesta, mutta oikeuden mukaan teko ei ollut luonteeltaan seksuaalinen.

Miehen puolustuksen mukaan hän oli hukannut hänen skitsofreniaansa määrätyt lääkkeet ja siksi käyttäytynyt aggressiivisesti painetta aiheuttaneessa tilanteessa. HäSa