Kanta-Häme Hämeenlinna

Avoimet maatilat laajenee myös ruokaherkkuihin – Uusia kohteita etsitään mukaan lähiruokatapahtumapäivään

Mukaan tapahtumaan voi lähteä vaikkapa herkullisilla kotijuustoilla. Kuva: Erkki Kuronen
Mukaan tapahtumaan voi lähteä vaikkapa herkullisilla kotijuustoilla. Arkistokuva: Erkki Kuronen

Leivotko Hämeen parasta vehnäleipää, valmistatko maakunnan maittavinta makkaraa, sahtia tai juustoa tai onko sinulla maaseudun vetovoimaisin kyläkauppa tai kahvila, joka myy paikallisia herkkuja?

Oletko maanviljelijä, ammattikalastaja, puutarhuri tai mylläri ja haluat kertoa toiminnastasi? Löytyykö ravintolastasi sesongin herkkuja paikallisista raaka-aineista valmistettuna?

Jos näin, nyt on mahdollisuus lähteä mukaan tekemään Hämeen omaa lähiruokatapahtumaa.

Avoimet maatilat -lähiruokatapahtuma saa taas jatkoa, kun maatilat ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaavat ovensa ja kutsuvat kylään 11. heinäkuuta kello 11–16.

Myös uudistuksia on luvassa, kun vierailukohteiksi etsitään näiltä alueilta maatilojen rinnalle nyt muitakin hämäläisiä ruoka-alan toimijoita.

– Tärkeintä on, että mukaan tulevan kohteen toiminnassa näkyy vahvasti paikallisuus ja rakkaus hämäläiseen ruokaan, kertoo tiedotteessa Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtuma haluaa tarjota vierailleen onnistuneen vierailun hämäläisen ruoan pariin.

Onnistuneessa tapahtumassa on sopiva määrä elämystä, hyvää ruokaa ja mielenkiintoista ohjelmaa. Ilman kohteita ei ole onnistunutta tapahtumaa.

Tapahtuman avulla kohde saa lisänäkyvyyttä omille tuotteilleen ja toiminnalleen sekä mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan tilalta kuluttajalle.

– Läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja tietoa lisäämällä voimme saada myös hämäläisen ruoan ja sen tekijöiden arvostusta ja tunnettuutta nostettua, Toivanen toteaa.

Tapahtumalle avautuu kevään aikana omat verkkosivut www.avoimetmaatilat.fi.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista: Avoimet maatilat Hämeessä.

Päivän lehti

15.8.2020