fbpx
Kanta-Häme

Avustustavaraa tulvii Lammille

Kaupunkilaisten avustusinto on ollut suorastaan ylitsevuotavaa sen jälkeen, kun Mainiemeen avattiin pikavauhdilla turvapaikanhakijoiden hätämajoitus.

SPR:n päätös asiasta tuli keskiviikkoiltana, torstaina paikalle saapuivat ensimmäiset asukkaat ja perjantaina Lammille lähti yksin kantakaupungista lukuisia autolasteja tavaraa. Avustusten vastaanottopaikkoja avattiin ainakin SPR:n toimistolle Palokunnantalolle sekä Kumppanuustalolle.

Viesti levisi tehokkaasti etenkin sosiaalisen median ja perjantaiaamun lehden kautta.

– Heti aamulla, kun avasimme ovet ihmisiä riitti jonoksi asti ja tasaisena virtana heitä on riittänyt koko ajan, kertoi Kumppanuustalolla avustuspaketteja vastaanottanut Setlementin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna Nyholm.

Iltapäivään mennessä Kumppanuustalolta tavaraa oli lähtenyt jo kaksi autolastillista Lammille ja toimistotilat olivat edelleen turvoksissa.

– Olemme positiivisesti yllättyneitä. Vielä ei ainakaan Lammilta ole sanottu, ettei enempää otettaisi vastaan, Nyholm toteaa.

Kumppanuustalolla tavaran vastaanottamista jatketaan vielä ensi viikolla. Setlementin arvion mukaan perjantaina tiloihin toimitettiin yli 50 pakettia.

– Oikein hyvälaatuista ja lajiteltua tavaraa on tuotu. Jopa ihan uusia pussilakanoita, kiittää Setlementin järjestöavustaja Petra Cuculea.

Niin ikään SPR:n toimistolla kävi melkoinen sutina koko perjantain. Tavaraa tuli ja autolasteja lähti suurin piirtein samoissa määrin, mitä Kumppanuustalolta.

– Tuntuu, että nyt on herätty! Ihmisillä on niin kova auttamisen halu, sanoo SPR:n vapaaehtoinen Elsa Koskela. HäSa

SPR:n toimistolle ei oteta vastaan tavaraa enää ensi viikolla. Setlementin ja seurakunnan avustuspiste auki vielä ensi ma–ti klo 9–15.

Menot