Kanta-Häme

Barokki soi jälleen kesällä Janakkalassa

Viime vuonna lanseerattu Janakkalan Barokki jatkuu kesällä laajennetulla ohjelmalla. Kesäkuun viimeiseen viikonloppuun sijoittuva musiikkitapahtuma pitää sisällään kolme konserttia ja messun Pyhän Laurin kirkossa, urkujensoiton mestarikurssin sekä vanhan hämäläisen kansanmusiikin ulkoilmakonsertin Laurinmäellä.

Viime kesäkuussa tapahtuma sai erinomaisen yleisö- ja arvostelumenestyksen.

Urkukonsertilla aloitetaan

Festivaali alkaa ranskalaisen urkurin Benjamin Joseph-Steensin soolokonsertilla, jonka ohjelmassa on muun muassa Preatoriuksen ja Buxtehuden koristeellista urkumusiikkia.

Lauantaina Steens esiintyy yhdessä ranskalaisen nokkahuilistin Julien Martinin kanssa italialaisen musiikin ohjelmalla. Huilisti Julien Martin on vieraillut Suomessa ennenkin Helsingin Barokkiorkesterin solistina Musiikkitalossa. Martin kuuluu kansainvälisesti arvostetuimpiin vanhaan musiikkiin erikoistuneisiin huilisteihin.

Kansanmusiikkia ja iltapalaa

Lauantain myöhäisillan kansanmusiikkikonserttiin kuuluu iltapala- ja juomatarjoilu, josta yleisö saa nauttia Laurinmäen torpparimuseomiljöössä.

Sunnuntain päätöskonsertti esittelee laulu- ja soitinmusiikkia Itämeren ja Välimeren alueilta, solistina sopraano Kajsa Dahlbäck.

Janakkalan Barokki toi viime vuonna vanhan musiikin takaisin Janakkalaan usean vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma on jatkoa Janakkalan Barokkikesälle, joka keräsi laajasti musiikinystäviä Janakkalaan vuosina 1993–2003.

Nykyisen tapahtuman takana ovat ohjelmistosta vastaava Helsingin Barokkiorkesteri sekä Janakkalan kunta ja Janakkalan seurakunta. Järjestäjien tavoitteena on kehittää tapahtumaa pitkäjänteisesti ja tuoda se pysyvästi Hämeen kesäohjelmistoon. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020