Kanta-Häme

Barokkimusiikki palaa Janakkalan kesään

Barokkimusiikki soi pitkän tauon jälkeen Janakkalan keskiaikaisessa kirkossa ensi kesänä. Helsingin Barokkiorkesteri ja Janakkalan kunta järjestävät kolmipäiväisen musiikkitapahtuman kesäkuun lopussa.

Aiemmin barokkimusiikkia kuultiin Janakkalassa vuosittain, kun Janakkalan barokkikesän tuki -yhdistys järjesti musiikkitapahtumaa 11 kesänä vuosina 1993–2003. Tuohon tapahtumaan liittyi konserttien lisäksi myös muusikoille suunnattua koulutusta.

Kunnan tiedottaja Leena Joutsenniemen mukaan ensi kesän tapahtuma ei ole niin iso kuin kymmenen vuoden takaiset barokkikesät.

– Toivomme, että tästä syntyy perinne ja tapahtuma myös laajenee myöhempinä vuosina. Ensi kesänä tapahtumassa esiintyy vain Helsingin Barokkiorkesteri, Joutsenniemi sanoo.

Messu ja kolme konserttia

Barokkimusiikkia kuullaan ensi kesänä kolmessa konsertissa sekä messussa. Tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin 28-–30. kesäkuuta.

Konserteista ja niihin liittyvistä käytännön järjestelyistä vastaa Helsingin Barokkiorkesteri. Tapahtuman markkinoinnista vastaavat kunta ja orkesteri yhdessä.

Janakkalan seurakunta vuokraa barokkiorkesterille tapahtumaa varten Pyhän Laurin kirkon.

Kunta tukee tapahtumaa enintään 10 000 eurolla. Mikäli tapahtuma saa Suomen kulttuurirahaston Hämeen rahaston tukea tai yrityssponsoreita, kunnan tuki pienenee.

Aloitteen tapahtuman järjestämisestä teki janakkalalainen Eero Holstila, joka kuuluu Helsingin Barokkiorkesterin hallitukseen.

Janakkalan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kunnan ja Helsingin barokkiorkesterin välisen yhteistyösopimuksen. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020