Kanta-Häme

Bemarille teknistä hoitoa

– Tilat ovat tietenkin uudet ja siistit. Kuka tahansa voi tulla tekemään tupatarkastuksen, Bemu Expertin yrittäjä Jani Aarrekivi, 37, sanoo.

Bemu Expert ei ole autojen huoltoon tehty rasvakuoppa vaan tilat kiiltelevät kuin pääjohtajan työhuone. Jani Aarrekivi liittää BMW:n tietokoneeseen.

– Premium-autoissa on menty siihen, että jopa jarrupalojen vaihdossa tarvitaan testeriä. Auton on tiedettävä, että osa on vaihdettu.

– Tietotekniikka vaatii kovaa erikoistietämystä autoista.

Tunteet…pinnalle

Bemu Expert aloitti toimintansa virallisesti viime helmikuussa. Jani Aarrekivi huoltaa ja korjaa vain BWM-autoja tiloissaan, jotka hän on rakentanut kotipihalleen.

– Parhaita autoja, joita tien päällä liikkuu. Imago ei ole tullut tyhjästä.

Aarrekivi sanoo, että ollaan Esson baarissa tai muualla, niin bemari synnyttää aina keskustelua. Tunteet nousevat pintaan.

– BMW:eet ovat urheilullisia autoja ja loogisia. Niitä ei ole jätetty kesken.

– Innovaatiot tulevat usein ensimmäisenä bemareihin. Se antaa minullekin haastetta.

Jani Aarrekivi on autoasentaja, joka armeijan autokomppanian jälkeen meni 1990-luvun lopulla töihin BMW:een edustusliikkeeseen Turenkiin. Syntyi tietämys ja ”rakkaus” bemariin. Edustuksen mukana hän päätyi Hämeenlinnaan BMW-liikkeen tiskille huoltoneuvojaksi.

– Pääsin näkemään isojen talojen ongelmat, joita merkkiliikkeet aiheuttivat toimintatavoillaan.

Kokemus vahvisti Aarrekiven ajatusta oman korjaamon perustamisesta. Lopulta hän päätti rakentaa sen oman talon pihalle Janakkalan Harvialaan.

– Töitä on ollut mukavasti. Tuontibemareita on Suomessa vaikka kuinka paljon.

Bemu Expertillä on myös paljon Aarrekiven vanhoja asiakkaita merkkiliikkeistä.

Hienoja toimitiloja ja työkaluja ei saanut ilmaiseksi. Aarrekivi arvioi, että pelkkä halli maksoi noin 100 000 euroa. Yleisten korjaamotyökalujen lisäksi oli hankittava BMW:een erikoistyökaluja.

– Helposti voi laskea, että kymmeniä tuhansia euroja meni työkaluihin, tarvikkeisiin ja varaosiin.

Joustavaa…palvelua kotona

Bemu Expert on lähes korvessa Sääjärventien varrella. Aarrekivi kertoo, että paikka harkittiin tarkkaa. Iso osa suomalaisista pääsee paikalle puolessa tunnissa. Hän kysyy, miten kauan taas kestää matka Länsi-Helsingistä Itä-Helsinkiin.

– Pyrin tietysti ”virka-aikaan”. Kun halli on kotona, tänne voi kuitenkin tuoda ja hakea auton periaatteessa milloin vain. Työmaa kotona tuo joustavuutta.

Aarrekivi muistuttaa myös, ettei hän korjaamohallin hinnalla kauan maksaisi vuokraa Hämeenlinnan tiloista.

– Tänne ei niin ikään tule renkaanpotkijoita. Tulijat ovat kaikki asiakkaita.

Bemu Expertin tiloissa huomaa, miten suuri rooli tietotekniikalla on, kun korjataan BMW:een kaltaisia autoja. Sisätyöt ovat myös siistejä töitä. Aarrekivi muistuttaa kuitenkin, että autoissa on edelleen ”likaisia töitä”.

– Vanhojen dieselien alustatyöt ovat sotkuisia.

Yrityksellä on paljon asiakkaita. Tilat ja työkalut ovat kunnossa. Suunnitteleeko yksin töitä tekevä Aarrekivi yrityksen laajentamista?

– Kun olen tehnyt puoli vuotta töitä, kaikki näyttää myönteiseltä. Ikinä ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tulleessaan. Mennään kuitenkin tällä vähän aikaa. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic