Kanta-Häme

Bensaa saa jatkossa myös ilman GT:tä

Miemalassa sijaitseva Vilin bensis -huoltoaseman polttoainevastaava Marko Rautanen sai tällä viikolla kuulla, että huoltoasemaketju GT lopettaa toimintansa Suomessa.

Uutinen ei Rautaselle tullut aivan puun takaa.

– Puoli vuotta sitä on tässä jo hieman ounasteltu, toteaa Rautanen.

Miemalan huoltoasemalta polttoainetta saa kuitenkin jatkossa, vaikka huoltoasemaketju lopetetaankin. Hämeenlinnalaisen Resta-Sun oy:n pyörittämä huoltoasema on itsenäinen yritys, joten huoltoaseman polttoaineen jakelija vaihtuu.

Rautanen kertoo, että huoltoasemasta on jo kiinnostuttu, mutta hän ei erittele lähestymisiä tarkemmin.

– Neuvottelut ovat vielä kesken. Todennäköinen vaihtoehto on, että menemme toisen lipun alle. On sekin mahdollisuus, että jäämme niin sanotuksi blanco-myymäläksi omien väriemme alle. Silloin ostaisimme polttoaineen sieltä, mistä saisimme sen halvimmalla, hän sanoo.

GT-huoltoasemaketju ilmoitti alkuviikosta kaikille huoltoasemilleen, että yhtiön toiminta lakkaa. Suuri osa ketjun huoltoasemista sijaitsee Itä-Suomessa.

Miemalassa sijaitseva Vilin Bensis on ollut ketjun ainoa miehitetty huoltoasema Kanta-Hämeessä. GT:llä on maakunnassa ollut lisäksi kaksi kylmäasemaa, yksi Tuuloksessa ja yksi Ryttylässä Hausjärvellä.

Kaikkiaan Suomessa on 68 GT-huoltoasemaa. Yhtiö GT Retail perustettiin vuonna 2007, ja se on osa kansainvälistä Optima Energy -konsernia.

Iltalehden mukaan yhtiö kuitenkin lopettaa taloudellisista syistä. GT Retail teki viime vuonna tappiota noin 800 000 euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Pasi Hämäläinen kertoo lehdessä, että polttoaineen jakelu ketjun huoltoasemille loppuu nopeasti. Vilin bensis siirtyi GT:n lipun alle vuonna 2012.

Rautanen on puolestaan vastannut huoltamon pyörittämisestä vuodesta 2007. Tuota ennen asema oli vuosien ajan Esson huoltoasema, ja se tunnetaan edelleen monien suussa silloisen omistajan, Valkilan, mukaan.

Tällä hetkellä Rautasella ei ole tietoa siitä, millä aikataululla GT-jakelijan logot ja värit poistuvat.

Polttoaineen myynti jatkuu kuitenkin entiseen tapaansa, samoin muut palvelut. Rautasen mukaan yhtiö tekee tuloksensa kahvila- ja oheismyynnillä.

– Katehan on polttoaineen myynnissä ihan olematon. Polttoaineen myynti on lähinnä palvelu, mutta olemme kuitenkin päättäneet jatkaa sitä, sanoo Rautanen. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic