Kanta-Häme

Bensatankilla saa vielä palveluakin

Iittalan Shellillä moni polttoaineen tankkaaja on yllättynyt mukavasti. Tankin ääreen pysähtyneen auton luo hypähtää iloinen asiakaspalvelija, joka kysyy, mitä laitetaan ja haluaako autoilija muuta palvelua, esimerkiksi öljyntarkistusta tai tuulilasinpesua.

– Palvelumestarit ovat toimineet jo useamman vuoden ajan valikoiduilla Shell-asemilla. He ovat osoituksena siitä, että haluamme panostaa entistä vahvemmin palveluun. Olemme saaneet heistä hyvää palautetta. Ihmiset kiittelevät, että ei tarvitse itse seisoa vaikkapa sateessa ja kylmässä tai mennä pellin alle tarkistamaan lasinpesunesteitä ja öljyjä, yksikön päällikkö Mari Mikkonen kertoo.

Vapaaehtoinen maksu

Kun asiakas maksaa ostoksensa kassalla, häneltä kysytään, haluaako hän hintaan lisättäväksi vapaaehtoisen yhden euron palvelumaksun.

– Suurin osa maksaa sen euron, ja on niitäkin, jotka antavat enemmän, Mikkonen kertoo.

Palvelumestareita Iittalan Shellillä on kolme. He ovat vastaanottamassa asiakkaita polttoainetankeilla arkisin kello 10-18 ja lauantaisin kello 9-15. Sunnuntaisin palvelua ei ole.

Konrad Juslin on työskennellyt palvelumestarina reilun vuoden ajan. Hän kertoo, että ennätyspäivänä asiakkaita on ollut yli 50.

– Aika moni haluaa tankkauksen lisäksi tuulilasinpesun. Tarkistan pesunesteet ja pyyhkijänsulat, ja tarvittaessa vaihdankin sulan. Voin katson myös renkaiden paineet. Jotkut saattavat vierastaa palvelua, mutta ei sitä tarvitse ottaa jos ei halua. Toisaalta taas on monia, jotka tulevat aina uudestaan palveltavaksi, vähän niin kuin kanta-asiakkaita, Juslin kertoo.

Paljon kiitosta työstään ja palvelualttiudestaan saanut Juslin sanoo pitävänsä hommastaan.

– Saan olla ulkona ja näen ihmisiä, hän hymyilee.

Mikkosen mukaan hyvän vastaanoton saanut palvelu jatkuu huoltoasemalla aina hamaan tulevaisuuteen asti.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic