Kanta-Häme

Bernerille vietiin viestiä junayhteyksien tarpeesta

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) keskusteli Hämeenlinnan junavuoroista kantahämäläisten vaikuttajien kanssa maanantaina.

Hämeen liiton suunnittelujohtaja Heikki Pusa kertoo, että mukana neuvottelussa Helsingissä olivat Hämeenlinnan kaupunki, Hämeen liitto ja Hämeen kauppakamari.

– Ministeri ei tietenkään voinut luvata mitään, mutta hänen tapaamisestaan oli varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa. Ainakin ministerillä on nyt riittävät tiedot junayhteyksien tarpeesta, toteaa Pusa.

Viime viikolla VR tiedotti velvoiteliikenteeseen lisättävistä junavuoroista. Hämeenlinnasta pysähtyy 11. joulukuuta alkaen päivittäin neljä junaa enemmän kuin nykyään.

Pusa huomauttaa, että velvoiteliikenteeseen lisätyt vuorot paransivat Riihimäen junayhteyksiä huomattavasti, mutta Hämeenlinnan tilannetta vain nimellisesti.

Hämeenlinnan kannalta tärkein asia on Pusan mukaan edelleenkin tunnin vuorovälin palauttaminen sekä Tampereen että Helsingin suuntaan.

VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen kertoi Hämeen Sanomille (la 1.10.2016) pitävänsä Hämeenlinnan junayhteyksiä hyvinä.

Pusa toteaa, että heidän näkökantansa on edelleenkin se, etteivät yhteydet ole nykyisellään hyvät.

– Toivon, ettei Romanaisen kommentti ole kannanotto vaan tiedon puutetta. Siksi haluamme antaa VR:lle edelleen tietoa siitä, miten tärkeitä hyvät junayhteydet ovat Hämeenlinnalle. HÄSA

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic