Kanta-Häme

Joel Judah julkaisee levynsä biisi kerrallaan ja fiiliksen mukaan - unelmana kuuma kesäpäivä ja Ruisrockin rantalava

Kun aiemmat projektit kariutuivat motivaation tai ajan puutteeseen, päätti Joel Järvinen ottaa ohjat omiin käsiinsä. Soolo-EP:n suunnittelu alkoi toukokuussa, ensimmäinen biisi on jo ulkona.
Toisinaan Joel Judah ammentaa tekstejä omasta elämästään, toisinaan hän kertoo fiktiivistä tarinaa. KUVA: Taika Oja

Joel Judah eli Joel Järvinen julkaisee debyyttilevynsä biisi kerrallaan.

Marraskuun alussa julkaistiin menevä esikoissingle Mess ja rauhallisempi tunnelmapala Corner ilmestyi marraskuun puolivälin tuntumassa.

– EP:n nimi paljastuu vasta lopuksi, kun kaikki kappaleet on julkaistu. Biisejä on yhteensä viisi, joista kahteen tulee myös musiikkivideo. Musiikkini, ja siten myös EP:n yleissoundi, putoaa johonkin indie-popin ja pop-rockin välimaastoon, Joel Järvinen kuvailee.

Järvinen kokeilee musiikissaan mielellään uusia asioita ja sotkee eri musiikkityylejä keskenään, unohtamatta kuitenkaan erityistä punaista lankaa.

– Eli paljon vokaaleja ja oikeita instrumentteja.

Sävellyksistä ja lyriikoista Järvinen vastaa itse.

– Kappaleiden aiheet vaihtelevat biisin ja fiiliksen mukaan. Esimerkiksi yksi EP:n biisi kertoo itsensä löytämisestä ja toinen taas kuvaa ajatuksiani omasta luomisprosessistani. Välillä ammennan juttuja omasta elämästä, välillä kerron fiktiivistä tarinaa. On ollut hienoa tehdä musiikkia vain fiilispohjalta, jumittumatta mihinkään tiettyyn genreen tai muottiin.

 

Osan EP:stä Järvinen on äänittänyt Helsingissä, osan kotikaupungissaan Forssassa. Perkussioiden suunnittelussa ja äänittämisessä hänellä on ollut apuna TPL:stä tuttu Mikko Kallio.

– Mikko on ollut muutenkin vahvasti mukana ja auttavana kätenä tässä projektissa, muun muassa grafiikan kanssa.

Kappaleiden miksauksen ja masteroinnin on hoitanut Kalle Kaunisto.

– Kallen kanssa ollaan yhdessä hiottu kappaleita ja EP:n yleistä soundia, ja yleensä Kallen loistavat visiot löytää tiensä kappaleen lopulliseen versioon. Yhteistyö Mikon ja Kallen kanssa on ollut jopa pelottavan mutkatonta, joten mikäs tässä on tehdessä.

Aloittelevan artistin taustalta löytyy myös paljon muuta tukijoukkoa.

–  Mukana on vielä lukematon määrä korvapareja, joille kappaleita on syötetty etukäteen testausmielessä sekä uskomaton määrä ystäviä ja läheisiä, jotka ovat tukeneet koko projektin ajan, Järvinen kiittelee.

 

Musiikin suhteen Joel Judah haluaa edetä biisi kerrallaan.

– Kyllähän varmaan jokaisen artistin villi unelma olisi se kuuma kesäpäivä ja Ruisrockin rantalava. Tällä hetkellä haluan kuitenkin vain tehdä ja julkaista musiikkia, koska se tuntuu hyvältä. Musiikki on minulle tapa ilmaista itseäni ja samalla purkaa stressiä.

Seuraavaksi Joel Judah nousee lavalle Forssassa 24.11. ravintola Vanhassa Värjärissä. Saman illan aikana lavalle hyppää myös rap-artisti Pono.

– Käydään Mikon (Kallio) kanssa soittamassa hieman epävirallinen akustinen keikka Loimijoen Liekkien 10-juhlakauden pikkujouluissa. Vaikka kyseessä on epävirallinen keikka, niin eiköhän sieltä muutama kappale kuulla myös Joel Judahin tuotantoa. Tulee varmasti erittäin siisti ilta. HäSa

Joel Judah

Joel Järvinen

Kotoisin Forssasta, asuu Helsingissä.

Soitti klassista pianoa 10 vuotta Lounais-Hämeen musiikkiopistossa. Laulun ja muiden instrumenttien saralla täysin itseoppinut.

Vaikutti Forssan seudulla mm. Gyro-yhtyeessä.

Esikoissingle Mess julkaistiin marraskuun alussa.

FB & IG: JoelJudahOfficial. Musiikkia kuunneltavissa mm. Spotifyssa.

Päivän lehti

7.8.2020