Kanta-Häme Hämeenlinna

Biltema neuvottelee yhä tontista Hämeenlinnaan

Myymäläketju suunnittelee rakentavansa Hämeenlinnaan suuren konseptimyymälän.

Tavarataloketju Biltema etsii yhä tonttia Hämeenlinnasta.

Haussa on nimenomaan myytävä, noin 1,5 hehtaarin tontti, jolle voi rakentaa ketjun uuden konseptin mukaisen noin 5 000 neliömetrin myymälän kahviloineen. Yhtiö ilmoitti laajentumissuunnitelmistaan jo viime keväänä.

– Meillä ei ole asian kanssa kova kiire, vaan etsimme paikkaa jonne voimme tulla jäädäksemme. Neuvotteluja jatketaan syksyn aikana, kertoo Bilteman kiinteistö- ja rakennusprojektivastaava Ronny Haglund Buffin Real Estate oy:stä.

Buffin Real Estate Finland oy on Bilteman myymäläkiinteistöjä hallinnoiva yhtiö. Haglundin mukaan kiinteistöyhtiön nimi on lähiaikoina muuttumassa Biltema Real Estate oy:ksi.

 

Yhtiö on saanut yli kymmenen tonttitarjousta Hämeenlinnasta, joista 3–4 on mahdollisia myymälän paikaksi. Mahdollisen myymälän tarkemmasta sijainnista ei vielä kerrota.

– Kyse on automyymälästä hyvin liikenneyhteyksien varrella ja keskeisellä paikalla, Haglund toteaa.

Yhtiö on ilmoittanut suunnittelevansa laajenemista myös Kotkaan, Mikkeliin, Poriin ja Rovaniemelle. Myös näissä kaupungeissa myymälän tontti on yhä haussa. Biltema on tiedottanut yhden uuden tavaratalon tuovan noin 30 uutta työpaikkaa.

Biltema on ruotsalainen ketju, ja sillä on Suomessa 15 myymälää. Ketjun myymälöistä ja verkkokaupasta vastaavan Biltema Suomi oy:n liikevaihto oli viime vuonna 79,6 miljoonaa euroa. HÄSA