Kanta-Häme

Bio Rex hotkaisi kaksi Marilynin elokuvateatteria

Bio Rex ostaa Bio Marilynin Hämeenlinnan ja Seinäjoen elokuvateattereiden liiketoiminnan. Bio Marilynin omistaa Reijo Aho, joka on kymmeniä vuosia omistanut hämeenlinnalaisia elokuvateattereita.

Hämeenlinnan ainoat kaupalliset elokuvateatterit ovat näiden yhtiöiden omistuksessa. Bio Rexin salit ovat Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja Bio Marilynin Hämeenlinnan Hallituskadulla. Bio Rex ilmoittaa jatkavansa Marilynin toimintaa entisellä nimellä.

– Pystymme suunnittelemaan ohjelmistoa entistä kokonaisvaltaisemmin, välttämään turhat päällekkäisyydet ja näin aikaansaamaan entistä monipuolisemman tarjonnan, sanoo Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola.

Jaakkola kertoo, että teattereille ei ole vielä selvää työnjakoa. Hän pitää kuitenkin selvänä, että ohjelmistoa voidaan leventää Hämeenlinnassa.

– Katsotaan, miten pieniin ohjelmistoihin voimme mennä ja miten yleisöä riittää.

Bio Rexin salit ovat Marilyniä suuremmat ja tilat Verkatehtaalla nykyaikaiset. Jaakkolan mukaan ei ole kuitenkaan selvää, että vähän yleisöä vetävät esitykset siirrettäisiin Marilyniin.

– Meillä on myös opiskeltavaa. On myös muun muassa laatuelokuvia, lastenelokuvia ja tyttöelokuvia, jotka myös ovat määrääviä tekijöitä.

Bio Rex Cinemasin elokuvateattereiden määrä kasvaa yhdeksään. Yhtiö ilmoittaa olevansa markkinajohtaja Suomen pienten ja keskisuuren kaupunkien operaattorina.

Ruotsalainen Svenska Bio osti Bio Rexin vuonna 2014. Svenska Bio on perheyritys, joka omisti ennestään elokuvateattereita Ruotsissa ja Tanskassa. Bio Rex on omistuksen vaihtumisen jälkeen tehnyt kauppoja useista maakuntien elokuvateattereista.

Bio Rex Cinema on hämeenlinnalainen yritys, jonka pääkonttori on myös Hämeenlinnassa.

– Rakennamme edelleen pienten ja keskisuurten kaupunkien ketjua Suomeen. Tuomme laatua elokuvateattereihin.

Bio Rexin ja siihen toissa vuodenvaihteessa sulautetun Rex Digitalin yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 4 miljoonaa euroa vuonna 2014. Jaakkola kertoo, että Bio Rexin liikevaihto nousi yli 7 miljoonan euron viime vuonna.

Myyntiä ovat kasvattaneet elokuvateattereiden ostaminen ja asiakkaiden määrän kasvu.

– Meillä oli paras vuosi sitten VHS:n (videonauhureiden yleisin standardi) tulon jälkeen.

Bio Rex arvioi, että kauppa kasvattaa sen teattereiden kävijämäärän sadalla tuhannella noin 700 000:een.

Bio Marilynistä siirtyy noin 20 henkilöä vanhoina työntekijöinä Bio Rex Cineman palvelukseen. Mira Musakka jatkaa Bio Marilynin teatterivastaavana. Bio Rexin henkilöstö kasvaa noin 90:een.

Vaikka elokuvateattereiden omistaja vaihtuu 1. huhtikuuta, ennen kauppa ostetut Bio Marilynin yritys-, sarja- ja lahjaliput kelpaavat Bio Marilyn -teattereissa. Hämeenlinnassa näitä lippuja voi käyttää myös Verkatehtaan Bio Rexissä. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic