Kanta-Häme

Bio Rex laajentaa Verkatehtaalla

Elokuvateatteri Bio Rex aikoo rakentaa viidennen salin Hämeenlinnan Verkatehtaalle. Laajennusosa rakennetaan nykyisen elokuvakeskuksen ja Arx-talon väliin.

Kooltaan uudisosa on 80 neliömetriä, ja katsomoon tulee 50 istumapaikkaa. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppukesästä 2017. Yleisölle uuden salin on määrä avautua keväällä 2018.

Bio Rexin toimitusjohtajan Aku Jaakkolan mukaan viides sali parantaa teatterin tarjontaa monella tavalla. Uuden salin myötä elokuvakeskus pystyy esittämään useampia eri elokuvia, ja elokuvia pystytään pitämään ohjelmistossa nykyistä pitempään.

– Myös mahdollisuudet tarjota asiakkaille nykyistä monipuolisempia esitysaikoja paranevat, hän sanoo.

Jaakkolan mukaan tarve salimäärien lisäämiseen on syntynyt digitoinnista. Elokuvatarjonta on laajentunut, elokuvat saadaan ensi-iltapäivänä myös Hämeenlinnaan, eikä niitä ole kiirettä luovuttaa pois.

– Verkatehtaan elokuvakeskus suunniteltiin alkujaan analogisella aikakaudella. Valmiudet digitaalisuuteen osattiin ennakoida tekniseltä kannalta hyvin, mutta ohjelmistoon tulevia vaikutuksia oli silloin varmasti mahdotonta ennustaa, Jaakkola pohtii.

Elokuvakeskuksen kiinteistön omistaa Hämeenlinnan kaupungin kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas oy. Hankkeeseen ei käytetä kaupungin rahaa suoraan, vaan se toteutetaan lainalla, johon haetaan kaupungin takausta 20 vuodeksi.

Lainan lyhennykset ja korkokulut Verkatehdas-yhtiö kattaa Bio Rexiltä perimillään vuokrilla, kuten elokuvakeskuksessa on toimittu tähänkin asti.

Hankkeen kustannusarvio on 560 000 euroa. Samassa yhteydessä on tarkoitus uusia myös nykyisten neljän salin penkkejä ja tekniikkaa.

Bio Rexin elokuvakiinteistö rakennettiin melko tarkalleen kymmenen vuotta sitten. HÄSA

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic