Kanta-Häme

Bio Rex siirtyi ruotsalaisille

Bio Rex Cinemas -elokuvateatteriketju on myyty ruotsalaiselle Svenska Biolle. Kauppaan sisältyy myös Hämeenlinnan Verkatehtaan Bio Rex.

Teatterivastaava Samu Haapanen ja ketjun Suomen liiketoiminnasta vastaava toimitusjohtaja Aku Jaakkola vakuuttavat, ettei omistajan vaihdos näy elokuvayleisölle millään tavalla.

– Ei ole tarvetta muuttaa ohjelmistoja eikä toimintatapoja. Nimikin säilyy Bio Rexinä, Samu Haapanen sanoo.

Kasvuhaaveita …uusille paikkakunnille

Aku Jaakkola on ollut mukana Bio Rexin toiminnassa siitä asti kun Bio Rex Cinemasin perustaneet Marko Röhr ja Ilkka Matila tulivat Verkatehtaan elokuvakeskuksen yrittäjiksi 2006.

Hänen mielestään kauppa oli luonnollinen jatko teatteriketjun kehitykselle ja ehdottomasti ”hyvä juttu”.

– Svenska Bio on kehittänyt nimenomaan keskisuurten teattereiden toimintaa Ruotsissa, Jaakkola sanoo.

Hän odottaa ruotsalaisomistajalta vahvaa taustatukea nykyisten Bio Rex -paikkakuntien elokuvateattereiden kehittämiseen ja mahdollisuuksia levittäytyä uusille paikkakunnille.

Svenska Bio on suuri perheyritys, jolla on ennestään elokuvateattereita Ruotsissa ja Tanskassa. Se on ollut jo aiemmin osakkaana myös Bio Rexin Porvoon elokuvateatterissa.

Bio Rex Cinemasin elokuvateattereita on Hämeenlinnan ja Porvoon lisäksi Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Pääkonttori …Hämeenlinnassa

Vaikka Bio Rex -elokuvateattereiden omistus siirtyi helmikuun alussa Ruotsiin, ketju on entistä vahvemmin hämeenlinnalainen.

– Suurin muutos tapahtui jo viime kesänä, kun pääkonttorimme siirtyi Hämeenlinnaan, Aku Jaakkola sanoo.

Yrityksen käytössä on entinen Hämeenlinnan teatterin toimisto Verkatehtaankujalla. Siellä työskentelee kaikkiaan viisi henkilöä, muun muassa taloushallinnon ja tekniikan työntekijät sekä yrityksen johto.

– Olemme entistä lähempänä hämeenlinnalaisia. Mahdollisesti erilaiset uutuudet ja kokeilut nähdään ensimmäisenä Verkatehtaan elokuvateatterissa, Jaakkola lupaa.

Bio Rexin palveluksessa on kaikkiaan noin 50 työntekijää, joista osa on osa-aikaisia. Hämeenlinnassa on toimistoväen lisäksi kymmenkunta työntekijää elokuvateatterin puolella.

Elokuvatuottajat Ilkka Matila ja Marko Röhr ovat ilmoittaneet keskittyvänsä muihin elokuva-alan tehtäviinsä. (HäSa)

 

Päivän lehti

2.6.2020