Kanta-Häme

Bittivaikeudet hankaloittaneet uutta hoitosuunnitelmaa

Hämeenlinna

Tietotekniset ongelmat ovat hidastuttaneet kaupungin kaavailemien uusien hoitosuunnitelmien käyttöönottoa.

Hämeenlinna on ollut mukana vuoden 2015 alusta lähtien hankkeessa, jonka tavoitteena olisi saada kaikki lasten ja nuorten palveluiden piirissä olevien lasten asiantuntijalausunnot kerättyä yhteen suunnitelmaan.

Nykyisin asiantuntijoiden lausunnot ovat eri järjestelmissä. Esimerkiksi sosiaalityöntekijät kirjaavat lapsen tiedot omiin tietokantoihinsa ja terveydenhoitajat omiinsa. Toistaiseksi uuden kokeilun käyttöönotto on takkuillut, koska kaupungin eri viranomaisten tietojärjestelmät toimivat keskenään heikosti.

– Järjestelmä ei ole toiminut niin kuin olemme alussa toivoneet, sanoo palvelujohtaja Mika Mäkelä kaupungin lasten ja nuorten palveluista.

Varsinaisen kokeiluhankkeen kesto on tällä hetkellä vuoden loppuun, mutta Mäkelän mukaan hanketta yritetään jatkaa.

YHDEN HOITOSUUNNITELMAN tarkoituksena on Mäkelän mukaan helpottaa asiakasperheiden saamaa palvelua.

– Nyt tieto on hyvin hajanaista, Mäkelä sanoo.

Kaupunki on yrittänyt saada myös perheitä mukaan kokeiluun, jotta hoitosuunnitelmasta voisi oppia. Tällä hetkellä mukanaolevia perheitä on Mäkelän mukaan ”muutamia”, mutta kaupungin tavoitteena on saada perheitä parikymmentä.

– Perhe ja lapsi itse näkisivät, mitä tietoja on kirjattu ja antaisivat luvan siihen, että tiedot kerätään yhteen paikkaan.

Perheet saisivat Mäkelän mukaan vaikuttaa siihen, ketkä pääsisivät käyttämään tietoa.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic