Kanta-Häme

Blingiä, timantteja ja koru kuin orkidea

Poskisuudelmien muiske käy lähes yhtä äänekkäänä kuin puheensorina.

– Nyt tiedän, miltä Sauli Niinistöstä tuntuu, Mika Walkamo sanoo ja pyörittelee kättelyiden lomassa naureskellen oikeaa rannettaan.

Käynnissä on puolentoista tunnin kättelyrupeama, kun Vanajanlinnan hallituksen puheenjohtaja Walkamo sekä toimitusjohtaja Pekka Vihma Maarit-vaimoineen toivottavat yli tuhat vierasta tervetulleiksi.

Viihteellä ei kaloreita lasketa

Vanajanlinnassa itsenäisyyttä juhlittiin perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän aattona jo 16. kertaa.

Vieraille tarjoiltiin yhden suupalan kokoisia makuja maailmalta, kuten hummusta, libanonilaista tabbouleh-salaattia, inkiväärillä maustettua siikaterriiniä sekä tietenkin sinivalkoisin sävyin koristeltua karviais-ruusunmarjakakkua.

Fitness-valmentaja Jutta Gustafsberg aikoi juhlan kunniaksi maistaa pitopöydästä ihan kaikkea.

– Silloin kun ollaan viihteellä, ei kaloreita lasketa! Gustafsberg julistaa ja kippistää kuohuviinilaseja ystävänsä, missikeisarinna Sunneva Kantolan kanssa.

Ystävykset suunnittelivat jaksavansa juhlia aina aamuneljään saakka. Gustafsberg oli varautunut toisella kenkäparillakin, joka odotti jalkojen kipeytymisen varalta hotellihuoneessa.

Korkeita korkoja rakastava Gustafsberg vinkkaa, että kengillä, joissa pohjakin on etuosastaan korkea, voi käyttää huikeankin korkeita korkoja jalkojen silti kipeytymättä.

Fitness-valmentajalle Vanajanlinna on tuttu paikka pian myös muista syistä.

– Täällä juhlitaan ensi talvena minun ja kihlattuni Ari Kokkosen häitä.

Kaason tehtävää toimittava Kantola kertoo panostavansa erityisesti koristeluun ja illan aikana niin morsiamen kuin kaasonkin tiuhaan vaihtuviin asukokonaisuuksiin.

– Häät ovat ihania, ja täällä jos missä pääsee prinsessatunnelmaan. Ulkotulia täytyy ainakin laittaa, ja sitten tietysti sitä blingiä! (HäSa)