Kanta-Häme

Booleilla puhuttiin katteesta ja kaupunginjohtajasta

Väki viihtyi Hämeen Sanomien perinteisillä vappubooleilla Vanajantiellä vappuaaton alkajaisiksi.

Tunnelma oli tiivis, vaikka väkeä oli ehkä hieman vähemmän kuin viime vuonna. Hieman pienempi tungos ei häirinnyt ainakaan Tarja Vihervaaraa.

– Minusta nämä ovat ihanat juhlat, näiden kautta on tullut ihmisiä tutuiksi. Olemme asuneet viisi vuotta Hämeessä, mutta tämä on kuudes kerta näissä juhlissa, Saaristen koulun erityisopettaja laski.

Tarja Vihervaaran mies Tero on Katinalan lihakaupan yrittäjä. Liike avasi perinteisen lihakaupan Hämeenlinnan keskustaan vuosi sitten. Kauppapaikka Sibeliuksenkadulla on osoittautunut hyväksi, joten liike tuskin muuttaa rivakkaa tahtia nousevaan moottoritien katteen kauppakeskukseen

– Keskustan asukkaat ovat löytäneet nykyisin liikepaikan.

Juhlissa viihtyi myös mattoliikettä jo neljännesvuosisadan keskustassa pitänyt Tenho Kortesniemi. Yrittäjä kertoi odottavansa moottoritien katteen tuovan valmistuessaan uusia asiakkaita myös keskustan toiselle puolelle.

– Olen hämmästynyt niin isosta hankkeesta, mutta uskon sen tuovan uutta vetovoimaan koko kaupunkiin. Hämeenlinnan ohi kun on totuttu ajamaan aika lujaa, Kortesniemi mietti.

Meneillään oleva kaupunginjohtajan haku mietitytti Kortesniemeä. Prosessin olisi voinut hoitaa yksinkertaisemminkin.

– Tämä olisi ollut valmis juttu, se olisi sopiva joka tuntee oman kaupunkinsa. Valinta olisi voitu tehdä ilman turhaa peliä, Kortesniemi viittasi neljään henkilöön, jotka eivät hakeneet virkaa mutta haastatellaan helatorstaina.

Yksi haastateltavista, tilaajajohtaja Jukka Lindberg oli kutsuvieraana vappubooleilla.

Omia mahdollisuuksiaan johtajakisassa Lindberg ei lähtenyt arvioimaan, mutta uskoi parhaiden ehdokkaiden tulevan Hämeenlinnasta. Vapunviettoaan Lindberg oli jatkamassa toisessa ”työssään” rumpalina.

Tänään vapunpäivänä Lindberg iskee tahtia hämeenlinnalaislähtöisen artistin, Euroviisuista tutun Elina Orkonevan taustabändissä Suisto-klubilla.

– Hän on paitsi kaunis, myös huikean taitava solisti. Ja bändikin on hyvä, Lindberg mainosti keikkaa. (HäSa)

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic