Kanta-Häme

Bööö - Halloween tulee!

Kauhu ei synny siten, että kotia sisustetaan viikkokausia moottorisahamurhaajan luolaksi. Toki sekin käy, mutta helpommallakin pääsee aitoon halloween-tunnelmaan.

Tässä ohjeet, kuinka saa loihdittua halloweenin tavalliseen kotiin.

1. Luo tarina.

Keksi illalle teema ja siihen sopiva tarina. Tarinassa on voimaa, ja jokainen tekee siitä oman mielikuvituksensa version. Vieraat pääsevät eläytymään tarinaan. Tarinan kannattaa sopia luonnolliseen ympäristöön. Silloin säästää sekä aikaa että vaivaa, kun ympäristöä ei tarvitse muuttaa Marssiksi.

Esimerkiksi omakotitalossa voi haahuilla ”entisen asukkaan” haamu, kun taas eristäytyneellä kesämökillä tarinan voi rakentaa ”Metsässä on jotain” -teeman ympärille.

Säikäyttääkin voi, jos vieraat kestävät.

 

2. Käytä ruoissa mielikuvitusta.

Netti on halloween-herkkujen aarreaitta. Vinkkejä on vaikka kuinka ja mielikuvitus on rajana.

Ruokienkin on hyvä tavalla tai toisella olla teemaan sopivia. Yksinkertaisilla keinoilla saa aikaiseksi näyttävää.

Boolimaljaan voi jääpalaksi jäädyttää käden. Muovihanska vain täyteen vettä ja pakastimeen, mutta varo täyttämästä liikaa. Irtokarkkimadoilla saa myös helposti kakkuun tai boolimaljaan iljettävyyttä. Nakeista saa sormennäköisiä laittamalla kynsiksi mantelit, ja ketsuppi on yhtä kuin veri.

Vihreällä ja sinisellä ruokavärillä loihtii homeen piirakkaan kuin piirakkaan.

3. Pukeutuminen

Jos haluaa päästä oikein helpolla, tekee vain valkoisesta lakanasta kummituspuvun. Meikeillä saa helposti zombilookin. Pellenaamarit tuntuvat olevan tämän halloween-kauden juttu, kiitos tulevan Se-elokuvan. Tosin niissä ei kannata kadulla hiiviskellä.

 

4. Sisustus

Eurokrääsää ei tarvita. Vinkiksi kannattaa katsoa muutama kauhuleffa, sijoittuihan Painajainen Elm Streetillä tavallisiin omakotitaloihin.

Sisustuksen saa Halloween-henkiseksi hyvin pienillä asioilla. Ikkunoita ei tarvitse peittää oransseilla kankailla, eikä valkoista kattoa tuunata hämähäkinseitteihin. Kahdesta oksasta saa rautalangalla kylmääviä ristejä tai Blair Witch -elokuvan ukkoja. Psyko opetti, että täytetyt eläimet ovat kammottavia, ja Uhrilampaat sekä Chucky-elokuvat muistuttavat siitä, miksi kukaan ei pidä nukkeja makuuhuoneessa.

Lievä jännitys syntyy siitä, ettei tiedä mitä odottaa. Sisustukseen saa tunnelmaa valoilla ja äänillä. Mielikuvitus alkaa jyllätä ihan itsekseen, kun vessassa on himmeä valo ja peiliin on vedetty huulipunalla muutama veriviiru. Unohda kattovalot ja käytä lyhtyjä. Jos vielä jostain kuuluu naisen kirkumista, kukaan ei viihdy vessassa liian pitkään.

 

5. Leikkejä tai kauhuratoja

Leikit tai kauhuradat kannattaa sitoa kehiteltyyn tarinaan. Jätä vihjeitä, joiden avulla lapset voivat etsiä ”haamun” hukkaamia esineitä. Järjestä haasteiksi leikkejä, jotka suorittamalla esineet saa.

Netti on täynnä erilaisia halloween-haasteita. Kenestä tahansa saa muuten vessapaperilla muumion, ja pimeässä kaikki hyytelömäinen ruoka on ällöä.

Halloweenin tarkoituksena on, että kaikilla on hauskaa. Perinteinen palkinto lapsille on karkit (käytä paperiin käärittyjä), ja aikuisilla toimii iloliemi.

Päivän lehti

24.2.2020