Kanta-Häme

Budjettiin tarvitaan vielä miljoonahöylää

Tasapaino on yhä tavoitteena Hämeenlinnan ensi vuoden budjetissa. Se vaatii vielä miljoonavääntöä, sillä tilaajalautakuntien esitykset ovat yhä yli kaupunginhallituksen asettaman kahden prosentin kasvuraamin.

– Lautakuntien esitykset merkitsisivät jopa 8 miljoonan euron alijäämää budjettiesitykseen, kaupunginjohtaja Tapani Hellstén kertoo.

Lautakuntien puheenjohtajat osallistuivat kaupunginhallituksen iltakouluun vajaat pari viikkoa sitten.

– Lautakunnille annettiin vähän laiskanläksyjä. Vielä pitäisi löytää säästöjä ja/ tai lisätuloja, jotta budjettiesitys onnistutaan tasapainottamaan.

Torstaina terveyden ja toimintakyvyn ja ikäihmisten lautakunnat sekä yhdyskuntalautakunta pohtivat vielä tasapainottamismahdollisuuksiaan.

Ikäihmisten lautakunnan ylitysuhka oli noin 1,9 miljoonaa euroa. Siitä lähes miljoona on kuluja, jotka siirtyvät ikäihmisten palveluille, kun Lammin sairaala lakkautetaan.

Virkamiestyönä ikäihmisten budjettiesitykseen kaivettiin vielä yhteensä 440 000 euron säästö ja lisätulo tällä viikolla.

Tetolan puolella ylitysuhka on noin 3,7 miljoonaa euroa. Virkamiehet ovat onnistuneet kaivamaan 200 000 euroa enemmän tuloja ja 220 000 euroa lisäsäästöjä.

Iltakoulu toivoi yhteensä miljoonan säästöä näiltä lautakunnilta.

Tavoitteena tasapaino

Kaupunginjohtaja Hellstén sanoo, että hänen oma budjettiesityksensä on jo pitkällä.

– Taloussuunnitelman mukaan ensi vuoden budjetin pitäisi olla hieman ylijäämäinen. Kyllä tavoitteena on yhä saada esitys tasapainoon.

Hellstén tekee oman esityksensä kaupunginhallitukselle parin viikon päästä. Kaupunginhallituksen esitys on luvassa loppukuusta. Valtuusto päättää ensi vuoden budjetista 12. marraskuuta. (HäSa)

 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic