Kanta-Häme

Bull Road Cruisers tuo kesällä esiin hellityt menopelit

Kun Mika Kuusivaaran Mustang Mystic Cobra jyrähtää liikenteeseen, on selvää, miksi Kuusivaaralle Mustang on se ainoa oikea auto.
 
– V-8:n jyrinää on mukavaa kuunnella, naurahtaa Kuusivaara.
 
Mustang ei ole mikään äkkinäisen kuljettajan menopeli. Kuusivaaran autossa on myös alustassa ratavarustus. Kiihtyvyys on nollasta sataan seisovasta lähdöstä 5,5 sekuntia. Varttimaili eli 402 metriä kuluu 13,7 sekunnissa. Huippunopeudeksi Kuusivaara arvioi 250 kilometriä tunnissa. Nätissä maantieajossa polttoaineen kulutus on silti alle yhdeksän litraa sadalla.
 
– Rata-ajoa tulee kokeiltua joka kesä Ahvenistolla järjestetyillä ratapäivillä ja viime syksynä Räyskälän lentokentällä. Märällä asfaltilla renkaat saa irti ihan liian helposti.
 
Kuusivaara on runsaat vuosi sitten perustetun Bull Road Cruisersin puheenjohtaja.
 
– Bull Road Cruisers on nimenomaan renkolaisten autoharrastajien seura. Rengossa on aika paljon autoharrastajia, joista iso osa harrastaa jenkkiautoja. Seuran jäsenmäärä on nyt seitsemän, mutta harrasteautoja on Rengossa monin verroin enemmän.
 
Kahta ei Mustangissa ole vaihdettu
Tämän vuoden Rengon markkinoilla seura järjestää autonäyttelyn, jonne odotetaan noin 30:tä autoa. Markkinapäivän päätteeksi illalla on Rengiassa iltabileet, jossa esiintyy Tail Shakers.
 
– Seuran jäsenillä autoja on 11. Eräällä jäsenellämme on muun muassa vuoden 1929 Essex Rodi, lisäksi Rengosta löytyy Ferrari, Camaroita, Jaguareja ja Trabantkin.
 
Oman Mustanginsa Kuusivaara osti vuonna 2010 Lahdesta. Vastaavia malleja on Suomessa vain kolme.
 
Kuusivaaran Mustangin erikoisuus on alkuperäinen kameleonttiväri.
 
– Värejä on seitsemän riippuen siitä, miten aurinko paistaa ja valo osuu peltiin. Värin takia autoa ei pysty kunnolla paikkamaalaamaan. Mystic Cobria on valmistettu ainoastaan vuonna 1996 vain 2000 numeroitua kappaletta, ja oma autoni on numeroltaan 1016. Auto on täysin kesäauto, talvella en sillä aja, koska autoa ei ole ruostesuojattu.
 
Mustangia voi pitää jonkinlaisena legendana autoharrastajien keskuudessa.
 
– Ensimmäiset Ford Mustangit tulivat markkinoille huhtikuussa 1964. Mustang luotiin alkujaan edulliseksi ja sporttiseksi autoksi, vanhoja Mustangeja on jäljellä vielä aika paljon. Esimerkiksi Rengossakin on Mustangeja myös vuosilta 1965, 1967,1968 ja 1979.
 
Vaikka Mustang on vuosikymmenien aikana muutunut, on ainakin kaksi asiaa säilynyt:
 
– Laukkaava hevonen nokkamaskissa ja kolmiosaset takavalot ovat olleet tunnusmerkkeinä alusta saakka, sanoo Kuusivaara.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic