fbpx
Kanta-Häme

Burtland juhlii poplegendaa

Burt Bacharach on amerikkalaisen popmusiikin suuria nimiä. Edelleen 86-vuotiaana keikkaileva lauluntekijä-pianisti sävelsi ensimmäiset hittinsä vuonna 1957 ja listamenestystä riitti aina 1980-luvun lopulle saakka. Kaikille suomalaisille hänen nimensä ei välttämättä ole tuttu, mutta hänen kappaleensa ovat. Raindrops Keep Fallin On My Head, Walk On By, What´s New Pussycat tai vaikkapa Arthur-elokuvan teemabiisi Best That You Can Do kuuluvat niihin amerikkalaisiin klassikoihin, jotka lähes jokainen on ainakin kerran elämässään kuullut.
 
Bacharachin popevankeliumin ilosanomaa elvyttämään on Hämeenlinnassa perustettu Burtland-yhtye, jonka idea syntyi kitaristi Auvo Pyykkösen päässä.
 
– Muistan jo hyvin kaukaa esimerkiksi Dionne Warwickin kappaleen I Say A Little Prayer, mutta kiinnostus Bacharachiin oikeastaan alkoi kunnolla vasta tutustuttuani kymmenisen vuotta sitten Dusty Springfieldin tuotantoon, Pyykkönen muistelee.
 
– Pekka Helasen, Keijo Hakalan kanssa ja vaimoni Kati Terävän kanssa oltiin viritelty siinä jotakin kimppamusisointia ja etsittiin jotakin yhteistä tekijää. Kotihommia tehdessä käteen osui Bacharach-kokoelma ja siitä se ajatus sitten lähti. Soitin Peesulle ja hän oli heti messissä.
 
Ahaa-elämyksiä
Teeman löydyttyä rumpali Helasen, basisti Hakalan, laulusolisti Terävän ja kitaristi Pyykkösen kvartetti kaipasi lisävoimaa ja bändi kasvoi nopeasti. Kosketinsoittimiin saatiin Mari Orkola ja toiseksi laulusolistiksi Pekka Löövi. Trumpettia soittaa Mikko Välimäki ja taustalaulajina ovat Johanna Kankaanmäki sekä Meri-Tuulia Hännikäinen.
 
Tammikuusta saakka treenannut yhtye tekee debyyttikeikkansa Suisto-klubilla tulevana perjantaina. Tarjottimella on parisenkymmentä Bacharach-klassikkoa ja lisämausteena pari kappaletta aivan yhtä tarunomaisen Herb Albert & Tijuana Brass -yhtyeen ohjelmistosta.
 
– Luvassa on erittäin monipuolinen cocktail svengaavaa poppia ja soulia, kepeitä rytmejä ja balladeja, Pyykkönen lupaa.
 
– Uskon, että biisit herättävät monissa muistoja ja takaumia, mutta myös ihan uusia ahaa-elämyksiä.
 
 
Burtland tänään pe 1.11. Suistossa.

Asiasanat

Menot