fbpx
Kanta-Häme

Bussi- ja junankuljettajat huhkivat keikkapäivänä

AC/DC:n konsertti näkyy lisävuoroina Hämeenlinnan seudun linja-auto- ja junaliikenteessä.

Ylimääräisiä ajoja huhkivat niin Lehdon Liikenteen, Pekolan Liikenteen kuin Vekka Liikenteen autot, ja myös VR kuljettaa konserttiväkeä Tampereen ja Helsingin suuntiin muutamalla ylimääräisellä junavuorolla.

Lehdon Liikenteen linjan 10 lisävuorot Hämeenlinnan linja-autoasemalta Turenkiin lähtevät tunnin välein kello 01.20–04.20. Linja 20 puolestaan operoi torilta lähtevät lisävuorot kello 01.50, 02.50 ja 03.50.

Lehdon Liikenteen nonstop-kuljetukset Aulangolta ja Turengista kyyditsevät keikkayleisöä ennen ja jälkeen konsertin kello 14.30–19.30 ja 00.00–02.15. Kuljetuksien jättö- ja noutopaikkoina toimii Vanajan kirkon parkkialue, josta on Kantolaan noin puolentoista kilometrin kävelymatka.

ExpressBus puolestaan tarjoaa eri reiteille tarjoushintaisia menopaluulippuja, joilla matkustaminen edellyttää AC/DC-keikkalippua. Pekolan Liikenne operoi näitä vuoroja yhdessä Paunun kanssa.

Autoja konserttiin ja sieltä pois ajaa Tampereen ja Valkeakosken suunnilta, Lahdesta, Lammilta ja Forssasta sekä Helsingistä ja Turusta. Kyytiin ja pois pääsee kaikilta pikavuoropysäkeiltä. Paluukuljetukset lähtevät kello 01.15 Hämeenlinnan linja-autoasemalta kaikkiin suuntiin. Linja-autojen määrää lisätään kysynnän mukaan.

Pekolan liikenteen kaupunkiliikennevuoroihin konsertti ei vaikuta. Vekka Liikenne puolestaan lyö lukkoon konserttipäivän ja -yön poikkeusaikataulunsa myöhemmin tällä viikolla ja tiedottaa niistä sen jälkeen.

AC/DC:n konsertti vaikuttaa myös VR:n yöjunaliikenteeseen. VR liikennöi konsertin jälkeen kaksi ylimääräistä vuoroa sekä Tampereelle että Helsinkiin. Ensimmäiset ylimääräiset junavuorot lähtevät molempiin suuntiin kello 01.30. Näissä junissa oli eilen keskiviikkona lippuja jäljellä hyvin rajoitettu määrä.

VR:n toiset lisävuorot puolestaan palvelevat heitä, jotka jatkavat keikalta matkaansa esimerkiksi Hämeenlinnan baareihin ja ravintoloihin. Aamuyön juna Helsinkiin lähtee kello 04.05 ja Tampereelle 04.15. Kyseisille vuoroille oli keskiviikkona vielä tilaa jäljellä.

Kaikkien liikennöitsijöiden tarkemmat reitit ja hinnat voi tarkistaa yritysten verkkosivuilta. HÄSA

Menot