Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnassa bussien liikkeitä ja aikataulussa pysymistä voi pian seurata sovelluksella

Hämeenlinnan seudulle hankitaan matkustajainformaatiojärjestelmä. Avoin rajapinta ei kuulunut kauppaan.
Linja-autojen liikkeitä voi ensi vuonna seurata sovelluksella. Kuva: Pekka Rautiainen
Linja-autojen liikkeitä voi ensi vuonna seurata sovelluksella. Kuva: Pekka Rautiainen

Ensi vuonna Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen matkustajat saavat käyttöönsä sovelluksen, jolla voi paitsi tarkastella aikatauluja niin myös seurata linja-autojen liikkeitä reaaliajassa. Näin pysäkille menemisen voi ajoittaa bussin todellisen saapumisajan mukaan.

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunnan joukkoliikennejaosto hyväksyi järjestelmän hankkimisen tiistaisessa kokouksessaan.

Useiden kaupunkien omistaman TVV Lippu- ja maksujärjestelmä oy:n tarjoama järjestelmä maksaa Hämeenlinnalle, Janakkalalle ja Hattulalle yhteensä 2000 euroa kuukaudessa.

Lue myös: Hämeenlinnan bussiaikataulut uusiksi, ongelmana pääsy aamun Helsingin-juniin – ”Tässä on paljon päänvaivaa” (8.11.2019)

Sama järjestelmä palvelee myös liikennöitsijöitä ja joukkoliikenteen tilaajia tuottamalla raportteja muun muassa ajoajoista ja aikataulussa pysymisestä.

Kunnat päättivät olla hankkimatta järjestelmään avointa rajapintaa, jonka kautta muutkin toimijat olisivat voineet rakentaa omia bussien kulkutietoja hyödyntäviä palveluitaan yleisölle ja yrityksille.

Lue myös: Suurissa kaupungeissa valmistaudutaan päästöttömään joukkoliikenteeseen, Hämeenlinna odottaa vielä (14.8.2019)

Joukkoliikenteen kauan kaivattu mobiililippu on tulossa myös käyttöön lähiaikoina. HäSa

 

Lue myös: Riihimäen paikallisliikenteen linja-autot vaihtuvat – Uusista busseista kolme toimii osittain sähköllä (6.8.2019)