Kanta-Häme Loppi

Bussiliikenne harveni Lopella – Opiskelijat ihmeissään

Nurmijärvellä opiskelevilta vietiin bussivuorot.

Matkanteko Lopelta Nurmijärvelle ja edelleen Helsinkiin hankaloitui pari viikkoa sitten. Linjaliikenne Kivistö lakkautti yllättäen linja-autovuoron, jota käyttivät erityisesti lukiota Nurmijärvellä ja Keudan ammattioppilaitoksessa käyvät opiskelijat.

Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela kertoo, että kunta hakee neuvotteluteitse ratkaisua tilanteeseen.

– Lakkautettujen vuorojen korvaaminen uusilla suorilla vuoroilla näyttää tällä hetkellä mahdottomalta. Yritämme nyt saada yhteyden pelaamaan Lopelta Röykkään, josta bussia vaihtamalla pääsisi eteenpäin Korsisaaren liikenteen vuorolla, Salmela sanoo.

Toistaiseksi oppilaiden vanhemmat ovat järjestäneet väliaikaisesti keskenään kuljetuksen.

Kunta ei ole velvollinen järjestämään toisen asteen opiskelijoiden koulukuljetuksia, mutta Salmela pitää hyviä ja toimivia kulkuyhtyksiä kunnan imagon kannalta välttämättöminä.

– Ei tässä ole kysymyksessä yksinomaan opiskelijoista. Lopetettua vuoroa ovat käyttäneet myös Helsingin suunnassa töissä käyvät. Määristä meillä ei kuitenkaan ole virallista tietoa, Salmela sanoo.

Linjaliikenne Kivistö oy ilmoitti muutaman päivän varoitusajalla lakkauttavansa 28. tammikuuta lähtien Lopelta Helsinkiin menevät arki- ja lauantaivuoronsa.

Liikennepalvelulain mukaan lopettamisesta on ilmoitettava 60 vuorokautta ennen lakkauttamista. Kivistö ei ole tehnyt lain edellyttämää ilmoitusta, joten Liikenne- ja viestintävirasto tutkii asiaa.

Pekolan liikenteellä on Lopelta Röykän ja Klaukkalan kautta Helsinkiin kulkevia vuoroja, joita yhtiö ei ole lopettamassa ainakaan toistaiseksi.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen mukaan Lopelta Helsingin suuntaan on linja-autoissa vain muutama matkustaja vuoroa kohti. HäSa