Kanta-Häme

Bussiliikenne siirtyy kesäaikaan - Tarvasmäestä pääsee Tiiriöön ilman vaihtoa

Hämeenlinnan seudun linja-autoliikenne siirtyy sunnuntaina kesäaikaan. Kesäaikataulut ovat voimassa elokuun 7. päivään saakka.

Hämeenlinnassa kesäaika tietää kahta uutta kokeilua, jolla jo olemassa olevien linjojen palvelua yritetään parantaa matkustajien toivomusten mukaisiksi. Aikatauluja on myös muutettu niin, että vaihtoyhteydet rautatieasemalla juniin paranisivat.

 

Tarvasmäestä Kettumäkeen ajava linja 4 saa jatkokseen uuden ympyrälinjan 40, joka ajaa Kettumäestä Tiiriöön ja takaisin kerran tunnissa.

Käytännössä linjan 4 auto vaihtaa Kettumäen päätepysäkillä linjanumeroaan ja ajaa Tiiriön kautta takaisin Kettumäkeen. Näin Tarvasmäen, Kettumäen ja Ojoisten asukkaat saavat toivomansa vaihdottoman yhteyden Tiiriön marketeille.

Jotta linjan 40 matkustajamääriä voitaisiin seurata, on matkustajien esitettävä kertalippunsa tai rekisteröitävä matkakorttinsa lukulaitteessa linjanumeron vaihtuessa.

 

Toinen kokeilu on linjojen 14 ja 17 ajojärjestyksen muuttaminen niin, että linjan 14 auto jatkaa Tiiriöstä linjana 17, jolloin samalla autolla saadaan Vuorentakaa ja Viisarilta vaihdoton yhteys keskustaan.

Vastaavasti linjan 17 bussi jatkaa Tiiriöstä linjan 14 autona Viisarille ja Vuorentaakse.

Myös näillä vuoroilla on linjanumeron vaihtuessa Tiiriössä rekisteröitävä matkakortti tai esitettävä kertalippu kuljettajalle.

 

Kesätauolle jäävät linjat 10 (Turenki-Hämeenlinna-Parola) ja 11 (Loimalahti-Äikäälä).

Linjoilla 2 (Aulanko-Visamäki) ja 3 (Loimalahti-Harvoilanmäki) liikennöidään kesän ajan harvennetulla tunnin vuorovälillä.

 

Seutuliikenteen vuoroja vähennetään kesän ajaksi.

Tervakoskelle ajetaan Hämeenlinnasta linjan 310 vuoroja kesällä muutamia kertoja päivässä. Koulujen alkaessa vuorojen määrää lisätään merkittävästi.

Uudenmaan ely-keskuksen alueella on meneillään myös vuorojen lisääminen Riihimäeltä Tervakoskelle. HäSa

Uudet aikataulutKaikki uudet aikataulut löytyvät verkosta reittioppaasta osoitteessa https://reittiopas.hameenlinna.fi

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic