Kanta-Häme

Bussilinja 11 lakkautetaan, tilalle koululaisvuoroja

Hattulan kunta haluaa lopettaa Hämeenlinnasta Parolan ja Merven kautta Suontaakse ajavan bussilinja 11:n kesän alussa.

Bussivuoron tilalle kaavaillaan Hattulan sisäisiä, lähinnä koulukuljetuksia varten suunniteltuja linjoja, jotka aloittaisivat liikennöintinsä syksyllä koulujen alkaessa. Linja 11 on jo nyt ollut kesätauolla koulujen kesälomakaudella.

– Linjan 11 käyttö on ollut hyvin vähäistä ja valtaosa matkustajista on jo nyt ollut Hattulan koululaisia. Muita matkustajia Hämeenlinnan ja Hattulan välillä on tyypillisesti ollut yksi tai kaksi kerrallaan ja välillä ei lainkaan, joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio kertoo.

Hattulan kunta kilpailuttaa koulukuljetuksia tämän kevään aikana, joten linjan lakkautuminen ehditään hyvin ottaa huomioon. Korvaavan linjan reitit ja aikataulut suunnitellaan koulukuljetusten tarpeiden mukaan.

Merven ja Suontaan yhteyksien turvaamiseksi joukkoliikennejaosto esittää mallia, jossa uudet vuorot olisivat avoimia kaikille matkustajille.

Linjalla 11 on liikennöinyt Hämeen Linja oy. Sopimus bussiyhtiön kanssa on voimassa tämän vuoden elokuulle saakka.

Yhtiöt lakkauttavat vuoroja Hauholta

Hämeenlinnan sekä Hauhon keskustan ja kylien väliseen liikenteeseen saattaa kesällä tulla muutoksia, sillä Pekolan liikenne ja Mikkolan liikenne aikovat lopettaa seitsemän bussivuoroa toukokuun lopulla. Hauhon ja Hämeenlinnan välisiä lakkautettavia vuoroja aiotaan Maarit Kaartokallion mukaan korvata ostoliikenteellä.

Lehdon liikenne on anonut lupaa arkiaamuisin Hämeenlinnasta Turenkiin ajettavan linja 10:n vuorojen aikaistamisesta viidellä minuutilla kesäkuun alusta lähtien.

Uusia pysäkkejä Hattulaan

Hattulan asukkaat ovat toivoneet uusia bussipysäkkejä Parolantielle ja Pappilanniementielle, joiden asuinalueiden läheisyydessä pysäkkivälit ovat nykyisin pitkiä.

Joukkoliikennejaosto esittää yhtä uutta pysäkkiä Parolantielle Tuulitien liittymän lähelle. Tälle pysäkille on kaavailtu jopa katosta.

Pappilanniementiellä uusi pysäkki voisi olla Ihantalantien läheisyydessä.

Joukkoliikennejaosto päättää ehdotuksista maanantaisessa kokouksessaan. (HäSa)