Kanta-Häme

Bussilinja Turengista keskussairaalalle ei toteudu vielä

Toivottu bussiyhteys Turengin ja keskussairaalan välillä ei saa päätöstä vielä tänä vuonna. Syy on taloudellinen.

Janakkalan kunta katsoo joukkoliikennejaostolle osoittamassa lausunnossaan, että joukkoliikenteen kustannuksiin liittyy useita epävarmuustekijöitä ja siten on olemassa riski kustannusten merkittävälle kasvulle. Siksi kunta esittää, ettei uutta linjaa 15 Turengin ja keskussairaalan välille perustettaisi vielä tässä vaiheessa.

Kunnan mielestä linjan perustamisesta voidaan päättää ensi vuonna, kun joukkoliikenteen kokonaiskustannukset ovat tarkemmin tiedossa.

Linja 15 kulkisi arkisin (ma-pe) Turengista Visamäen kautta keskussairaalalle ja takaisin. Vuoroväli olisi yksi tunti, ja linja liikennöisi aamuisin kello 6:n ja 10:n välillä sekä iltapäivisin kello 13:n ja 17:n välillä.

Turengin ja keskussairaalan välinen linjaehdotus sai yleisökommenteissa viime keväänä myönteistä palautetta – tosin kommentteja saatiin vain 13 janakkalalaiselta. Palautteissa katsottiin, että linja sujuvoittaisi kulkemista sairaalalle, sillä nykyään suoraa yhteyttä ei ole.

Linja kulkisi Visamäen ja Kankaantaustan kautta, ja näin se parantaisi turenkilaisten yhteyksiä myös Hamkin kampukselle ja Ammattiopisto Tavastialle.

Aiemmassa suunnitelmassa Turenki-keskussairaala-linjan numerona oli 11.

Turenkia koskee myös uusi 10-linja, joka alkaa kulkea päivittäin väliä Turenki-Hämeenlinna-Parola. Joukkoliikennejaoston suunnitelman mukaan liikennöintiaika olisi arkisin kello 6–22, paitsi perjantaisin kello 23:een saakka. Lauantaisin vuoro kulkisi kello 8–23 tunnin välein ja sunnuntaisin kello 9.30–21.30 kahden tunnin välein.

Janakkala esittää kuitenkin supistusta sunnuntain osalle. Janakkalan mielestä sunnuntain liikennöintiajaksi riittäisi esimerkiksi kello 10–18, mikä sekin parantaisi palvelutasoa Turengin ja Hämeenlinnan välillä nykyiseen verrattuna.

Hämeenlinnan seudun bussiliikenteen uudistettujen linjojen on tarkoitus tulla voimaan kesällä 2017. Janakkalan kunnanhallitus päätti kunnan lausunnosta kokouksessaan maanantaina. HäSa