Kanta-Häme

Bussilinjojen kilpailutus ei muuttunut joukkoliikennejaostossa

Yhdyskuntalautakunnan joukkoliikennejaosto hyväksyi tiistaisessa kokoukseen vs. tilaajajohtaja Tarja Majurin päätöksen bussilinjojen kilpailutuksesta sellaisenaan. Suuri osa kilpailutetusta linjaliikenteestä on siis edelleen menossa Kuljetusliike Ismo Rajamäki oy:lle.

Joukkoliikennejaosto käytti tilaajajohtajan päätökseen otto-oikeutta varmistaakseen, ettei joukkoliikennelakia rikota. Jaosto pyysi Rajamäeltä lisäselvityksiä siitä, että hänen yrityksellään on mm. tekniset ja taloudelliset edellytykset suoriutua tekemänsä tarjouksen velvoitteista.

– Kävimme läpi joukkoliikennelakia, hankintalakia ja saatuja selvityksiä. Keskustelun jälkeen asia ratkaistiin puhtaasti hinnalla. Se oli meillä valintakriteeri, sanoo joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio.

Kaksi viikkoa aikaa valittaa

Muilla tarjouskilpailuun osallistuneilla liikennöitsijöillä, Vekka Liikenne oy:llä ja Hämeen Linja oy:llä, on nyt 14 päivää aikaa reagoida joukkoliikennejaoston päätökseen. Jos se on yritysten mielestä virheellinen, ne voivat tehdä jaostolle oikaisuvaatimuksen tai hakea päätökseen muutosta markkinaoikeudelta.

Jos päätöksestä ei valiteta, kaupunki voi tehdä linjaliikenteen uudet hankintasopimukset 21 päivän kuluttua.

– Vaikka asia ei tulisikaan tällä jaoston päätöksellä kuitattua, nykyiset sopimukset päättyvät ensimmäinen kesäkuuta, joten toivon, että meillä ainakin liikenne pyörii toinen kuudetta, sanoo Kaartokallio.

Joukkoliikennejaoston hyväksymä päätös koskee Hämeenlinnan kantakaupungin ja Hattulan liikennettä, jossa kilpailutettiin osia linjoista 1, 2, 3, 5, 8, 12, 13, 14, 15 ja 17 sekä osaa palvelulinjasta 7. Linjan 3 ajaa Hämeen Linja. Muutos koskee noin neljäsosaa numerotunnuksilla liikennöitävistä vuoroista. Sopimuskausi jatkuu ensi vuoden heinäkuuhun asti.

Ostoliikenteen hävinnyt Vekka Liikenne on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut.

AKT:n aluetoimitsija Ari Lehtola kertoi tiistain Hämeen Sanomissa, ettei Kuljetusliike Ismo Rajamäki oy:ssä noudateta voimassaolevia työehtosopimuksia. Ismo Rajamäki sanoi samassa yhteydessä, että hän aikoo siirtää yrityksensä Lammilta Kirkkonummelle, missä hän itse asuu.(HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic