fbpx
Kanta-Häme

Can-Pack rakennutti jättivaraston

Can-Packin Hämeenlinnan tehdas on ottanut käyttöön uudet 8 000 neliön varastotilat. Yhtiön mukaan suuret sarjat ja uudet asiakassuhteet toivat nopeasti tarpeen entistä isommalle varastolle.

– Asiakaskuntamme on laajentunut. Meillä on merkittävästi myös vientiä, Can-Packin tehtaanjohtaja Pekka Sokka sanoo.

Hämeenlinnan tölkkitehdas otettiin käyttöön vuonna 2012. Tehdasrakennuksessa on neliöitä noin 17 000.

Yhtiö ryhtyi jo vuonna 2014 investoimaan uusiin miljoonien eurojen varastotiloihin. Se osti vanhan 4,5 hehtaarin tontin lisäksi Moreeni-yritysalueelta noin 4,5 hehtaarin naapuritontin. Varasto rakennettiin tehtaan ja Itäportintien väliselle alueelle vanhalle lastausalueelle.

Can-Pack joutui rakentamaan käytännössä uudelleen piha-alueet ja laajentamaan niitä uudelle tontille. Uudet tilat saatiin asteittain käyttöön viime maaliskuusta alkaen. Nyt yhtiö on ottanut kaikki uudet tilat käyttöön.

– Varastotilojen saaminen tehtaan yhteyteen on logistisesti hyvä ratkaisu. Meillä on edelleen ulkopuolisia varastoja, mutta niitä ei ole tehtaan läheisyydessä, Sokka kertoo.

Can-Packin Hämeenlinnan tehtaassa valmistetaan noin miljardi juomatölkkiä vuodessa. Tehdas työllistää runsaat sata työntekijää. Uudella varastolla ei ollut vaikutusta tehtaan työntekijämäärään.

Kun yhtiö rakensi tehtaan Hämeenlinnaan, se jätti avoimeksi tehtaan laajentamisen uudella tuotantolinjalla.

– Meillä ei ole tällä hetkellä uusia suunnitelmia tehtaan laajentamisesta, Sokka sanoo.

Can-Packin tuotteet synnyttävät erittäin vilkkaan liikenteen. Tehtaalta hakee tölkkejä keskimäärin vajaa sata rekkaa päivässä. Can-Pack pitää Painokankaan Moreeni-aluetta hyvänä tehtaalle, mutta sillä on kuitenkin toivomuksia alueen kehittämisestä.

– Rekkaparkki ja kääntöpaikka helpottaisivat liikennettä. Liikenne voisi sujua vielä nykyistä paremmin. Me olemme hoitaneet oman osuutemme, Sokka sanoo.

Hän toivoo myös alueelle lisää palveluja, joilla autetaan vilkasta kumipyöräliikennettä. Kuljettajat ja ajoneuvot tarvitsevat huoltoa.

Linnan Kehitys -elinkeinoyhtiön sijoittumispalveluista vastaava johtaja Ari Räsänen myöntää palvelujen tarpeen. Hän antaa toivoa, että tilanne myös lähiaikoina paranee.

– Meillä on yhden yrityksen kanssa meneillään selvitys huoltopalvelujen rakentamisesta Moreeniin.

Juomatölkit on aikaisemmin tuotu Suomeen ulkomailta. Can-Packin tehdas ensisijaisesti korvasi tuontia.

Can-Packin perässä yrityksen kansainvälinen kilpailija Rexam rakensi Mäntsälään tölkkitehtaan. Tehtaanjohtaja Sokka ei halua kommentoida Suomen kilpailutilannetta.

– Kilpailijat tekevät omat ratkaisunsa, hän toteaa.

Venäjän vastapakotteet ja heikentynyt talous ovat leikanneet monien suomalaisten tuotteiden vientiä Venäjälle.

Sokka kertoo, että Venäjän tilanteella ei ole ollut vaikutuksia Can-Packin Hämeenlinnan tehtaaseen. Yrityksellä on tehtaita myös Venäjällä. HäSa

Menot