fbpx
Kanta-Häme

Cannonball MC Hämeenlinnan jäsenelle ehdotonta vankeutta

Moottoripyöräkerho Cannonball MC Hämeenlinnan jäsen on saanut ehdottoman vankeustuomion muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta ja muista huumausaineisiin ja aseisiin liittyvistä rikoksista.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi 32-vuotiaalle Ilkka Antero Laaksolle perjantaina kahden vuoden ja seitsemän kuukauden mittaisen vankeustuomion ja määräsi tämän vangittavaksi vankilaan passittamista varten.

Laakson hallusta ja kodista löydettiin viime vuonna tehdyissä kotietsinnöissä satoja ekstaasitabletteja ja noin 60 grammaa amfetamiinia. Hänellä oli myös kolme laitonta asetta, joista yksi oli sarjatulta ampuva konepistooli.

 

Tuomittu oli myöntänyt kaikki syytteet ja oikeudenkäynnissä keskityttiinkin siihen, oliko hän tehnyt rikoksensa osana järjestäytyneen rikollisryhmän eli Cannonball MC:n toimintaa. Hän itse kertoi tehneensä tekonsa ryhmän tietämättä.

Oikeuden mukaan riittävää näyttöä moottoripyöräkerhon osallisuudesta rikoksiin ei saatu, sillä kaikki huumeet ja aseet löytyivät tuomitun omista asuintiloista.

Yhden kotietsinnän aikana Laakso asui Cannonball MC Hämeenlinnan käytössä olevista kerhotiloista erotetussa asunnossa Käikälässä. Asunnosta löytyi luvaton pistooli ja patruunoita.

Moottoripyöräkerho oli vuokrannut tilansa harrastusyhdistyksen nimissä.

Tuomittu on ollut Cannonball MC:n Hämeenlinnan osaston täysjäsen vuodesta 2014 lähtien. Moottoripyöräjengiin hän liittyi vuonna 2010.

 

Toimiminen osana rikollisjärjestöä olisi ollut peruste tuomion koventamiselle. Syyttäjä vaatikin oikeudenkäynnissä Laaksolle lähes neljään vuoteen kohoavaa vankeusrangaistusta.

Tuomittu määrättiin myös ajokieltoon, sillä rikosvyyhti lähti paljastumaan hänen jäätyä liikennevalvonnassa kiinni huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. HäSa

Menot