Kanta-Häme

Cannonballin jäseneltä löytyi konepistooli

Moottoripyöräkerho Cannonballin hämeenlinnalaisjäsenelle vaaditaan vankeustuomiota muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Miehen hallusta ja kotoa on viime vuonna tehdyissä etsinnöissä löytynyt yli 650 ekstaasitablettia ja noin 60 grammaa amfetamiinia. Hänellä oli myös kolme laitonta asetta ja satoja patruunoita.

Syytettynä oleva hämeenlinnalaismies on myöntänyt kaikki syytteet.

Valtaosa oikeudenkäynnistä käytettiinkin sen pohtimiseen, onko mies tehnyt rikoksensa yksin vai osana järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Syyttäjä Timo Honkahuhta vaatii rangaistuksen koventamista rikollisjärjestöön kuulumisen johdosta. Puolustuksen mukaan mitään näyttöä järjestön osallisuudesta ei ole.

Syytetty on ollut Cannonball MC:n Hämeenlinnan osaston täysjäsen vuodesta 2014 lähtien. Moottoripyöräjengiin hän liittyi vuonna 2010. 

Oikeudessa kuultiin asiantuntijatodistajana Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli Kimmo Kylmäkoskea, jonka mukaan Cannonballin jäsenten ei ole mahdollista tehdä huumekauppaa omaan lukuunsa, sillä osuus tuotosta kuuluu aina kerholle.

Syytetty puolestaan kertoi toimineensa yksin ja saaneensa kiinnijäätyään moitteita muilta kerholaisilta.

– Itse kun hölmöilee, niin kerhon maine menee. Kyllä siitä on noottia tullut, hän kertoi oikeudessa.

Aseet kuuluivat kuvioon, sillä ensimmäisessä syytetyn kotiin tammikuussa 2015 tehdyssä kotietsinnässä löydettiin huumeiden lisäksi Sten-konepistooli, hyvin pienikokoinen kynäpistooli sekä satoja erilaisia patruunoita.

Poliisin testissä aseet myös toimivat, vaikkakin konepistooli ryhtyi piippu alaspäin laukaistuna ampumaan hallitsematonta sarjatulta.

Vuoden 2015 marraskuussa lopulla Cannonballin Käikälän kerhotilaan tehdyssä kotietsinnässä syytetyn käyttämistä asuintiloista löytyi luvaton pistooli ja patruunoita.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa lokakuun 28. päivänä.

Syyttäjä vaatii miehelle lähes neljään vuoteen kohoavaa vankeusrangaistusta. Puolustuksen mukaan alle kaksi vuotta riittäisi.

Samassa vyyhdessä toista henkilöä on yritetty turhaan haastaa oikeuteen kannabiksen ja nyrkkiraudan hallussapidosta. HäSa

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic