Kanta-Häme

CAP sai leijonanosan armeijan ajo-opetuksesta

Hämeenlinnalainen CAP-Group on saanut suuren osan puolustusvoimien kuljettajakoulutuksesta. Puolustusvoimat kouluttaa vuosittain noin 3 000 varusmiestä raskaan liikenteen kuljettajiksi.

Toimitusjohtaja Pekka Kari CAP-Groupista sai kuulla puolustusvoimien kilpailutuksen voittamisesta maanantaina.

– Tällaisia maanantaita saisi olla useamminkin. Olemme hoitaneet puolustusvoimien ajo-opetusta jo vuodesta 2009 lähtien, mutta nyt kun se kilpailutettiin uudestaan, saimme entistä paljon suuremman osan koulutuksesta, Kari riemuitsee.

Vuodenvaihteessa fuusioitunut CAP on Suomen suurin kuljettajakoulutusyritys, jolla on 50 toimipistettä maan eri puolilla. Yhtiön liikevaihtoarvio ensi vuodelle on 30 miljoonaa euroa.

CAP kouluttaa jatkossa varusmiehiä muun muassa Rovaniemellä, Porin prikaatissa, Turussa ja Parolassa.

Kajaani putosi nyt luettelosta pois, mutta sen tilalle tuli muun muassa Santahamina.

– Aiomme aloittaa oman liikenneopettajakoulutuksen, jossa koulutetaan nimenomaan yhdistelmäajoneuvojen kuskien opettajia, Kari kertoo.

Yrityksen suunnitelmat ovat vielä kesken, eikä Kari osaa sanoa, kuinka paljon uusia työntekijöitä yritykseen saadaan. Tällä hetkellä yhtiön palveluksessa on 130 henkeä ja on ilmeistä, että uusia ajo-opettajia koulutetaan ainakin parikymmentä.

Kari Korostaa, että sopimus on yhtiölle todella merkittävä astia. CAPin lisäksi koulutusta antaa monta muutakin autokoulua ja aikuiskoulutuskeskusta, mutta suurimmat varuskunnat hoitaa CAP.

– Puolustusvoimien koulutus tuo meille varman leivän seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi, Kari sanoo.

Puolustusvoimien hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 20 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 200 henkilöä vuosittain eri puolilla maata.

Kuljettajakoulutuksen saanut varusmies voi jatkaa kuljettajatehtävissä myös kotiuttamisensa jälkeen. HäSa