fbpx
Kanta-Häme

Centra-hanke etenee hyvässä hengissä

Hämeenlinnaan Harvialantien varteen suunnitteilla oleva rakentamisen ja rautakaupan Centra-hanke on elossa ja voi hyvin.

– Olemme käyneet neuvotteluja alueen liikennejärjestelyistä hyvässä hengessä Hämeen ely-keskuksen kanssa. Alueen kaavoitus on käynnissä. Neuvottelut hankkeesta kiinnostuneiden yritysten kanssa ovat jatkuneet, sanoo tamperelaisen Rakennustoimisto Pohjolan projektipäällikkö Antti Saxlin.

Centra-alueelle on suunniteltu uutta tilaa noin kymmenen hehtaarin alueelle 40 000-50 000 neliömetriä market-tyyppisiä myymälöitä varten. Rakennustoimisto Pohjola tarjoaa joustavasti 100-5 000 neliön tiloja. Tilat voi ostaa omaksi tai vuokrata. Hämeenlinnan kaupunki kaavoittaa alueen sekä myy tai vuokraa tontit.

Ongelmana ovat liikenneyhteydet. Harvialantie on osa valtatie 10:tä. Tiehallinto ei halua valtateille uusia liittymiä. Alustavasti liikenne Centraan on suunniteltu Harvialantien kiertoliittymien kautta. Saxlin lupaa konkreettisia esityksiä tieyhteyksistä kesälomien jälkeen.

Suosaaren asemakaavamuutokseen liittyvä osallistumis- ja arviointisuunnitelma noin 50 hehtaarin kaavoitusalueelle on jo olemassa.

Rakentamaan vuonna 2014

Syksyksi on luvassa kaavaluonnoksia nähtäville. Saxlin toivoo, että Hämeenlinnan kaupunki saisi alueen kaavoitustyön valmiiksi ensi kevääseen mennessä, jotta rakennustyöt voisivat alkaa. Näin ensimmäiset kohteet voisivat valmistua keväällä 2014. Alunperin uumoiltiin, että rakentamaan olisi päästy jo ensi keväänä.

– Yritykset ovat olleet kiinnostuneita hankkeesta. Olemme käyneet neuvotteluja neljän-viiden veturiyrityksen kanssa. Lisäksi pienempiä rautakaupan toimijoita on tulossa mukaan kymmeniä, Saxlin sanoo.

Saxlin kuvaa Centra-aluetta vaativaksi rakennuskohteeksi pehmeän maaperän takia. (HäSa)

Menot