fbpx
Kanta-Häme

Centrumin kiinteistön tiloja vuokrataan tilapäisesti – Sokoksen vanhat tilat pidetään tyhjänä

Centrumin entisen kiinteistön tiloja vuokrataan vuoteen 2020 asti.
Kotijoukkue on majoittunut entisen Centrumin kiinteistön kulmaan vuokraamaan rakennuksen tiloja. Kuvaaja: Esko Tuovinen
Kotijoukkue on majoittunut entisen Centrumin kiinteistön kulmaan vuokraamaan rakennuksen tiloja. Kuvaaja: Esko Tuovinen

City Kauppapaikat vuokraa Kauppakeskus Linnan läntisen kiinteistön tiloja ja pyrkii saamaan tilat täyteen käyttäjiä. Vuokrasopimuksia tehdään aina vuoden 2020 loppuun asti.

Sen sijaan vanhan Sokoksen kiinteistön tilat pidetään tyhjinä. City Kauppapaikkojen purkulupa kiinteistöstä on edelleen kaupungin käsittelyssä.

City Kauppapaikkojen toimitusjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo, että tilojen vuokraamisesta ja tyhjänä pitämisessä on selvä johdonmukaisuus. Molempien kiinteistöjen tilojen vuokraaminen ei ilmeisesti olisi kannattavaa.

– Vaihtoehto olisi, että romauttaisimme Hämeenlinnan koko keskustan toimitilojen vuokramarkkinat. Lähellä on, olisiko vuokraaminen kannattavaa.

Sarajärvi muistuttaa, että Sokoksen vanhan kiinteistön tilojen vuokraamisesta syntyisi erilaisia käyttökuluja. Jos joku vuokraisi siitä tiloja, niihin pitäisi tehdä myös muutoksia eli investoida. Sitä ei pidetä kannattavana.

– Olemme tehneet päätöksen, että kauppakeskuksen toisen puolen tiloja vuokrataan ja toinen pysyy tyhjänä. Meillä on valmius purkaa toinen kiinteistö.

Hämeenlinna laatii niin sanottuun ykköskortteliin uutta asemakaavaa, joka on kaupungin papereissa nimetty Ruusukortteliksi. Tavoitteena on, että kaavaehdotus valmistuu ensi vuonna. Kaupunginvaltuusto voisi saada kaavan käsittelyynsä vuoden 2020 lopulla.

– Jossakin vaiheessa molemmat nykyiset rakennukset puretaan. Siitä ei ole tietoa, milloin ne puretaan, Sarajärvi ilmoittaa.

City Kauppapaikat haki Sokoksen vanhan kiinteistön purkulupaa jo viime vuonna. Hämeenlinnan viranomaiset eivät ole myöntäneet purkulupaa. City Kauppapaikat kertoo, että luvasta on pyydetty lisäselvityksiä.

Centrum-tavaratalon entisestä kiinteistöstä on ryhtynyt vuokraamaan tiloja Kotijoukkue-niminen kiinteistönvälitysliike. Kotijoukkue on itsekin muuttanut rakennuksen tiloihin.

– Tiloilla on ollut kysyntää. Lohkomme tarpeen mukaan tiloja vuokralaisille, sanoo Kotijoukkueen myyntijohtaja Mika Helminen.

Helminen uskoo, että tiloille saadaan käyttöä ja vuokraaminen näkyy kohta kauppakeskuksessa.

Kiinteistössä on tällä hetkellä vuokralaisina Kotijoukkueen lisäksi yökerho, kaksi kuntosalia, pizzeria ja lounasravintola.

Hämeenlinnan keskustan Kauppakeskus Linna menetti ison osan vuokralaisistaan, kun Kauppakeskus Goodman avattiin lokakuussa 2014. Kauppakeskuksen kaksi kiinteistöä päätyivät samalla omistajalle seinäjokelaiselle City Kauppapaikat -nimiselle kiinteistösijoitusyritykselle viime vuonna.

Kauppakeskus Linna on kävelykatu Reskalla yhdellä Hämeenlinnan keskustan näkyvimmistä paikoista. HÄSA

Tavaratalot

E-liike avasi Hämeenlinnan Centrum-tavaratalon vuonna 1969.

S-ryhmän Sokos-tavaratalo avattiin naapuritontille vuonna 1971.

Eka-yhtymä lakkautti tai muutti Centrumit Eka-marketeiksi 1980-luvulla.

Hämeenlinnan Eka-market lakkautettiin 1990-luvulla.

Tavaratalokiinteistöt liitettiin Kauppakeskus Linnaksi vuonna 1998.

Supistettu Hämeenlinnan Sokos jäi kauppakeskukseen.

Kun Kauppakeskus Goodman avattiin, Sokos lakkautettiin.

Hämeenmaa perusti Goodmaniin vaatteita myyvän Marks & Spencer -tavaratalon.

Goodmanin Marks & Spencer lakkautettiin vuonna 2017.

Menot