fbpx
Kanta-Häme

Citymarketeissa ulosmarssi

Hämeenlinna

Citymarkettien henkilöstö järjesti perjantaina ulosmarssin, jolla vastustettiin hallituksen päätöksiä työehtojen heikentämisestä. Ulosmarssi kesti 15 minuuttia.

Kauppojen henkilöstö kuuluu PAM-ammattiliittoon. Pyhätyökorvausten leikkaaminen alentaisi merkittävästi kauppojen työntekijöiden ansioita.

Hallitus on myös vapauttamassa kauppojen aukioloajat. Vapautus kasvattaa sunnuntaiaukioloa ja poistaisi viimeiset luvanvaraisuudet.

STT:n tietojen mukaan ulosmarssiin osallistui kaikkiaan noin tuhat työntekijää. Sen mukaan ulosmarssi toteutui eri puolilla Suomea vaihtelevasti. Joissakin Citymarketeissa kymmenet työntekijät poistuivat varttitunniksi työpaikoiltaan. Joissakin kaupoissa kukaan ei osallistunut ulosmarssiin.

– Tämän hetkisten tietojen mukaan missään ei ole jouduttu sulkemaan koko kauppaa. Joissain paikoissa on suljettu kassoja, mutta kauppa on pysynyt auki.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet hyvin ja myötämielisesti, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

Keskon työntekijät haluavat ammattiliitoilta entistä järeämpiä toimia hallituksen päätösten vastustamiseksi.

Keskolaisten ammattiosasto kutsuu kaikki Suomen ay-aktiivit avoimeen kokoukseen, jossa suunnitellaan yleislakkoa ja sitä tukevia toimenpiteitä hallituksen ajamaa politiikkaa vastaan.

Kokous on määrä pitää lauantaina 10. lokakuuta.

Menot