Kanta-Häme

Cosplayta Verkatehtaalla

Suomen ainoa pelkästään cosplayhin keskittyvä tapahtuma Cosvision 2016 järjestetään tänä viikonloppuna Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Tapahtumalla on käytössään Vanaja-salin ja Lasipihan lisäksi luentosaleja ja tiloja työpajoille. Valokuvauksen kannalta Vanajaveden miljöö on otollinen.

Cosplay on lyhenne sanoista ”costume play”. Japaniksi ilmiö tunnetaan nimellä kosupure ja suomalaisittain harrastusta kutsutaan cossaukseksi. Ajatuksena on pukeutua, eläytyä ja kuvata itsensä manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoina.

Cosplayn juuret ovat Yhdysvaltain scifi-tapahtumissa, mutta nykymuodossaan se on rantautunut länteen juuri Japanista.

Suomessa cosplayta on harrastettu pienimuotoisesti noin 1990-luvulta alkaen. Nykyiseen suosioonsa cosplay alkoi kohota Animecon III -sarjakuvatapahtumasta Jyväskylässä vuonna 2004.

Nykyään Suomessa järjestetään useita ’coneja’, joihin liittyy cosplayta. Näitä ovat esimerkiksi Animecon Kuopiossa, Desucon Lahdessa, eri paikkakunnilla vuosittain järjestettävä Finncon, Ropecon Espoossa sekä Tracon Tampereella.

Verkatehtaalla huhtikuussa järjestettävä Cosvision on järjestäjien mukaan Suomen ainoa ja Euroopan suurin puhtaasti cosplayhin keskittyvä tapahtuma. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic