fbpx
Kanta-Häme

Damstahl hankki terästukulleen tilat Moreenista

– Talouskriisi on mahdollisuus uuteen. Asiakkaat etsivät uusia mahdollisuuksia, Damstahlin konsernijohtaja Mikael Sthaalros sanoo.

Sthaalrosia ei lainkaan pelota keskellä kriisiä laajentua Suomeen ja perustaa terästukkua Hämeenlinnaan. Hän kävi torstaina Hämeenlinnassa ja muun muassa tutustui yrityksen uusiin tiloihin Painokankaan Moreeni-yritysalueella.

– Emme ole aikaisemmin laajentaneet toimintaamme Suomeen, koska emme osaa charmikasta äidinkieltänne, tanskalainen Sthaalros laski leikkiä.

Damstahlin Suomen liiketoimintaa johtaa toimitusjohtaja Christer Grankvist. Yhtiö on vuokrannut Moreenin Innosteel-rakennuksesta noin tuhannen neliön varastotilat ja 120 neliön toimistotilat. Linnan Kiinteistökehitys -yhtiö omistaa nykyisin kiinteistön.

DAMSTAHLILLA on liiketoimintaa Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa ja Sloveniassa. Konsernijohtaja Sthaalros kertoo, että Suomen yhtiön perustaminen käynnistyi Christer Grankvistin sähköpostista.

– Ensimmäinen yhteydenotto tapahtui kaksi kuukautta sitten. Nyt olemme täällä hienossa kaupungissanne.

Grankvist kertoo, että ensimmäinen asia oli löytää liiketoiminnalle paikka, josta tavoitetaan helposti asiakkaat.

– HÄMEENLINNASTA on lyhyt matka telakoille Turkuun, Helsinkiin ja Poriin. Moreenilla on hyvä sijainti kaupungin keskustan ulkopuolella. Se on toimiva paikka raskaalle liikenteelle ja tilat ovat nykyaikaiset.

Innosteel rakennettiin seutukunnan metalliyritysten tuotekehityskeskukseksi. Hanke kaatui pian, koska osapuolet eivät rahoittaneet sitä.

Innosteelin alkuperäisistä käyttäjistä kiinteistön jätti viimeisenä SSAB:n Ruukki Construction -divisioona. Rakennuksessa toimi pitkään Rautaruukin Construction-divisioonan tuotekehitysyksikkö.

Damstahlin Suomen myyntipäälliköksi on valittu Sami Hultin. Hän rakentaa Grankvistin kanssa yhtiön myyntikonttoria.

– Kun tapasin nämä kaksi miestä, totesin, että nyt teemme sen. Tämä on ihmisten liiketoimintaa, Sthaalros kertoo päätöksestään käynnistää Suomen liiketoiminta.

Damstahl on ruostumattoman teräksen tukkuyritys, jonka liikevaihto on 355 miljoonaa euroa. Se myy vuodessa yli 80 000 tonnia ruostumatonta terästä.

HÄMEENLINNASTA Damstahl myy ruostumatonta terästä Pohjoismaiden laajimmalla yli 5 500 tuotteen valikoimalla. Erilaatuista terästä myydään levyinä, paloina ja putkina.

– Tavoitteenamme on olla Suomen merkittävin ruostumattomien terästen tukkuri viiden vuoden kuluessa, Sthaalros sanoo.

TERÄKSEN TUKKUMARKKINAT ovat Suomessa myllerryksessä. SSAB ja Outokumpu joutuivat kumpikin järjestelemään tukkukauppaansa, kun ne tekivät yritysostoja. Outokumpu osti Thyssen Kruppin rosteriteollisuuden ja SSAB suomalaisen Rautaruukin.

– Luulen, että meitä kokeillaan. Meillä on kuitenkin vahva taloudellinen asema, Sthaalros sanoo.

DAMSTAHL KUULUU saksalaiseen Neumo-Ehrenberg -yritysryhmään. Henry J. Ehrenberg perusti Neumon vuonna 1947 valmistamaan ruostumattomasta teräksestä hygieenisiä tuotteina.

Ehrenbergit perustivat Damstahlin Hollantiin vuonna 1960. Pääkonttori on nykyisin Kööpenhaminassa.

Menot