Kanta-Häme Riihimäki

Daniel O'Shaughnessy puheessaan Riihimäellä: "Maamme-laulu ennen ottelua on urheilijan uran hienoimpia hetkiä"

Parhaillaan varusmiespalvelusta suorittava Huuhkaja Daniel O'Shaughnessy kiitti veteraaneja nykyisestä Suomesta Riihimäellä itsenäisyyspäivän juhlassa pitämässään puheessa.
Daniel O'Shaughnessy piti itsenäisyyspäivän juhlapuheen Riihimäen seurakuntakodin tilaisuudessa. Kuva: Tomi Vesaharju
Daniel O'Shaughnessy piti itsenäisyyspäivän juhlapuheen Riihimäen seurakuntakodin tilaisuudessa. Kuva: Tomi Vesaharju

Riihimäen seurakuntakodilla järjestetyn itsenäisyysjuhlan puhujana oli suomalainen jalkopallosankari, Huuhkajien puolustaja Daniel O’Shaughnessy.

Riihimäeltä kotoisin oleva O’Shaughnessy ,25 oli mukana Suomen EM-kisoihin vieneessä maajoukkueen kokoonpanossa.

Irlantilaissuomalainen O’Shaughnessy suorittaa parhaillaan varusmiespalvelustaan Santahaminan varuskunnassa urheilujoukoissa. Hän piti kunniana päästä puhumaan tilaisuuteen juuri varusmiespalveluksensa aikana.

– Varusmiespalvelukseni on muistuttanut minua siitä, ettei Suomen itsenäisyys ole ollut ilmaista. Minulla on onni suorittaa palvelustani aikana, jolloin Suomea ei uhkaa vaara, enkä joudu käyttämään oppimiani taitoja käytännössä. Siitä huolimatta se antaa minulle hieman parempaa ymmärrystä siitä, mitä kaikkea veteraaneilta on vaadittu, kun he panivat henkensä alttiiksi toisten puolesta.

17-vuotiaana ulkomaille pelaamaan lähtenyt O’Shaughnessy muisteli aloittaneensa urheilu-uransa Riihimäellä.

– Sain kuulemma kosketuksen palloon jo ennen kuin osasin kävellä. Täältä tieni ammattilaisjalkapalloilijaksi jatkui Espoon Hongan ja Helsingin HJK:n kautta Ranskaan ja Englantiin sekä nyt jälleen takaisin Suomeen, HJK:ta nykyisin edustava O’Shaughnessy muisteli.

O’Shaughnessy osoitti puheensa varsinkin jo harvalukuisille sotaveteraaneille, joiden ansioksi hän laski myös sen, että on vapaasti pystynyt harjoittamaan ammattiaan.

– Urheilu-urani ei olisi mahdollista ilman sellaista Suomea, jossa tällä hetkellä elämme. Haluan osoittaa kunnioitustani teille, että olen pystynyt vapaasti keskittymään omaan intohimooni ja toteuttamaan omaa unelmaani.

O’Shaughnessy kiitti puolustusvoimia tuesta ja mahdollisuudesta harjoitella ja pelata varusmiespalveluksensa aikana. Hän totesi saavansa palveluksensa aikana hyvän perusosaamisen asevelvollisen tarvitsemista taidoista.

– Sain vapaata Suomen karsintapeleihin ja muutenkin olen pystynyt aina tarpeen mukaan anomaan harjoitteluvapaata. Silti saan tiiviissä tahdissa opetusta. Perusharjoituskausi itse asiassa juuri päättyi ja annan valani ensi viikolla.

O’Shaughnessy kertoi odottavansa tulevia maaotteluja itse pelaamisen lisäksi myös toisesta syystä.

– Maamme-laulun laulaminen pelin aluksi yhdessä yleisön kanssa on todella hieno hetki. Uskon, että se on monen urheilijan uran hienoimpia hetkiä. HäSa

Päivän lehti

29.1.2020