Kanta-Häme

Danske ja Fennia yhteistyöhön

Danske Bank ja Fennia ryhtyvät yhteistyöhön ja aloittavat yhteisen etuohjelman. Danske Bank ei ole tähän menneessä liittoutunut minkään vakuutusyhtiön kanssa eikä Fennia ole liittoutunut minkään pankin kanssa.

– Asiakkaamme ovat toivoneet pankkiyhteistyötä. Haemme yhteistyöstä hyötyä vain asiakastyytyväisyyden kautta, Fennian Pirkanmaan alueen myyntijohtaja Minna Strömmer vakuuttaa.

Suomen kaikki pankkiryhmät ja liikepankit omistavat vakuutusyhtiöitä tai ovat yhteistyössä jonkin vakuutusryhmän kanssa. Fennia on kuitenkin pitänyt itsensä erillään kaikista pankeista.

– Olemme halunneet olla itsenäisiä ja pitää toimintamme läpinäkyvänä, Strömmer sanoo.

Danske Bankin ja Fennian asiakkaat saavat ylimääräistä hyötyä asiakkuuksistaan Danske Etuohjelmalla. Fennian ja Dansken asiakkaat saavat suoraan alennusta maksuistaan kuulumalla etuohjelmaan. Fennialta saa useimmista koti- ja perhevakuutuksista jatkuvan 20 prosentin alennuksen.

– Pankilla on neljä etutasoa. Pankin palvelumaksut ovat sitä halvempia, mitä korkeammalla etutasolla on, Danske Bankin Hämeenlinnan konttorinjohtaja Lassi Sorri kertoo.

Ei pisteitä vaan alennusta

Etujärjestelmästä on tehty selkeä. Asiakas ei kerää mitään vaan saa suoraan alennukset.

– Ei ole pisteitä, ei etuseteleitä eikä bonuksia vaan asiakkaat näkevät heti edut, Strömmer sanoo.

Etuohjelman asiakkaat saavat myös oman kanavan Sampo Pankkiin. Palvelua voi saada myös aukioloaikojen ulkopuolella. Fenniassa saa myös VIP-palvelun.

– Oma palvelu ei poista muuta palvelua vaan asiakas voi edelleen asioida esimerkiksi Fennian Hämeenlinnan konttorissa Strömmer huomauttaa.

Pankin ja vakuutusyhtiön henkilöasiakkaiden etuohjelma käynnistyy heti. Asiakkaiden on kirjauduttava siihen. Laki estää pankkien ja vakuutusyhtiöiden yhteisten asiakkuuksien selvittämisen. Yhtiöt voivat markkinoida järjestelmää toistensa asiakkaille vain asiakkaan omalla luvalla.

Fennia on leimallisesti pienten ja keskisuurten yritysten vakuutusyhtiö.

– Pienille yrityksille on myös tulossa samankaltainen ohjelma, mutta emme vielä tiedä, millainen. Otamme asian kerrallaan. (HäSa)