Kanta-Häme

Demareiden koulukyytialoite palautettiin valmisteluun Hämeenlinnassa

Sivistys ja hyvinvointilautakunta päätti lähettää sosialidemokraattien koulukyytialoitteen uudelleen valmisteluun.
Arkistokuva

Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti äänestyksen jälkeen palauttaa sosialidemokraattien koulukyytialoitteen valmisteluun.

Kaupungin sivistystoimen esitys oli, ettei etuutta maksuttomaan koulukyytiin tulisi laajentaa, koska se lisäisi kustannuksia. Lisäksi se hankaloittaisi kuljetussuunnittelua ja kyytien kilpailutusta sekä aiheuttaisi aikataulumuutoksia, jotka vaikuttaisivat kaikkien oppilaiden hakuaikaan.

Jos sama oppilas haettaisiin milloin isän, milloin äidin luota, tarvittaisiin hyvin nopeaa tiedottamista, mikä koetaan vaikeaksi toteuttaa. Sekaannusten mahdollisuudet kasvavat.

 

Demariryhmä jätti aloitteen tammikuussa. Aloitteen on allekirjoittanut 39 valtuutettua eli selvä enemmistö valtuuston jäsenistä. Allekirjoituksia on kaikista ryhmistä paitsi keskustasta.

Aloitteessa todetaan, että eronneet vanhemmat asetetaan eriarvoiseen asemaan, kun yhteishuoltajuustilanteissakin toinen vanhempi määritellään lähivanhemmaksi ja toinen etävanhemmaksi. Kunnan kustantaman koulukyydin saa vain virallisesta osoitteesta eli lähivanhemman luota.

 

Lautakunta käsitteli asiaa keskiviikon kokouksessa.

Keskustelun kuluessa Timo Viitanen (sd.) ehdotti asian palauttamista valmisteluun. Viitasen ehdotusta kannattivat Veera Jussila (vihr.), Irma Taavela (vas.) ja Kylli Kylliäinen (kd).

Äänin 7-3 asia päätettiin palauttaa valmisteluun. Asian valmisteluun palauttamisen puolesta äänestivät edellä mainittujen lisäksi Mia Heinonen (sd.), Jokinen (sd.) ja Koivusaari (ps.) HÄSA

Päivän lehti

11.7.2020