Kanta-Häme

Demaripiiri hakee uutta toiminnanjohtajaa

Hämeen Sosialidemokraatit ry hakee uutta toiminnanjohtajaa, sillä Mikko Suomalainen on irtisanoutunut tehtävästään. Haku jatkuu joulukuun alkuun asti ja piirijärjestön tavoitteena on saada uusi toiminnanjohtaja töihin vuodenvaihteesta lähtien.

– Hakemuksia on tullut ja asia saadaan varmaankin päätettyä piirihallituksen kokouksessa 9.12. Haastattelut on tarkoitus tehdä 5. joulukuuta, kertoo piirihallituksen puheenjohtaja Jouni Mäkelä.

Hänen mukaansa tehtävän täyttämisessä ei ole aikaa hukattavaksi, sillä piirin alueella Lahdessa järjestetään helmikuussa SDP:n puoluekokous ja keväämmällä edessä ovat kuntavaalit.

– Kyllä jo nyt näyttää siltä, että hakijoiden joukossa on sellaisia, jotka pystyvät hyppäämään liikkuvaan junaan, vaikka sen vauhti onkin aika kova, Mäkelä luonnehtii.

Mikko Suomalainen ehti toimia tehtävässään reilut kolme vuotta. Hän ei halua vielä kertoa uutta työnantajaansa, sillä paperit on vielä allekirjoittamatta. Suomalainen kertoo kuitenkin jo muuttaneensa takaisin Helsinkiin, josta hän aikanaan Hämeenlinnaan tuli. Myös parisuhde veti miestä Helsinkiin.

– Onhan tämä ollut mieletön kokemus katsella järjestöä paalupaikalta. On työssä ollut myös haasteensa, sillä työtaakka on aika valtava ja resurssit ovat vain vähentyneet.

Hän kertoo, että uuden toiminnanjohtajan perehdytystä varten on suunnitelmat tehty ja hän itsekin lupaa olla tarvittaessa puhelinsoiton päässä.

– En minä ole puolueesta mihinkään katoamassa.

Sekä Mäkelä että Suomalainen arvelevat, että piirin toiminnanjohtajan pesti ei ole tänä päivänä välttämättä enää vuosikymmenien mittainen.

– Ehkä maailma on muuttunut. Toivon kuitenkin, että seuraava toiminnanjohtaja viihtyisi tehtävässä vähän pitempään. Kieltämättä se on yksi haastavimpia tehtäviä politiikan kentässä. Työnantajia on tavallaan monta ja paineita tulee useammalta taholta, Jouni Mäkelä luonnehtii.

Hän uskoo, että uusi toiminnanjohtaja ehtii vielä hyvin mukaan kuntavaalityöhön, joka piirin osalta kuitenkin painottuu vasta maalis- ja huhtikuulle. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic