Kanta-Häme

Demarit ja kokoomus tasapäisiksi Riihimäellä

Demareilla ja kokoomuksella on nyt ensi kertaa yhtä suuret valtuustoryhmät Riihimäellä. Molemmille vaalit merkitsivät tappiota, sillä demarit menetti kaksi ja kokoomus yhden paikan. Myös keskusta ja kristillisdemokraatit hävisivät molemmat yhden paikan.

Potin keräsi Riihimäellä perussuomalaiset, joka lähtee uuteen valtuustoon hakemaan Riihimäen seudun kuntaliitoskysymykseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen ratkaisuja viiden joukolla.

Vasemmistoliitto oli vaaleissa toinen voittaja ja vahvisti asemaansa yhdellä lisäpaikalla seitsemään. Uusina ryhmään nousivat Terhi Mäntymaa, Matti Liimatainen ja Anne Immonen.

Kun viime kuntavaaleissa valta siirtyi vasemmalta oikealle, nyt perussuomalaisten linjaukset vaikuttavat valtasuhteisiin. Jos ryhmä lähtee vasemmistoliiton ja demarien kimppaan äänestystilanteessa, äänet jakautuvat 23-21.

Erja Hirviniemi

otti äänipotin

Ensimmäisen kerran naiset loistivat äänikuningattarina Riihimäellä. Vasemmiston Erja Hirviniemi peittosi niin kristillisten kansanedustaja Päivi Räsäsen kuin tyttärensä vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosenkin.

Erja Hirviniemi sai 563, Päivi Räsänen 473, Aino-Kaisa Pekonen 467 ja keskustan Mirja Lammi 332 ääntä.

Miehistä parhaan potin sai demareiden Tommi Räty, jota äänesti 285 kaupunkilaista.

Valtuustosta putosivat kokoomuksen Salla Niittymäki ja Tero Saarinen, demarien Kari Kaistinen, Hannu Nokkala ja Petri Mattila, vasemmiston Riitta Romu sekä kristillisten Katri Riikonen. Valtuuston 43 jäsenestä uusia on 15.

Persut ja vasemmisto

vahvistivat kannatusta

Viime kuntavaaleista demarien suosio putosi Riihimäellä 4,3 prosenttia. Kristillisdemokraatit menetti lähes yhtä paljon suosiotaan. Myös kokoomus (-1,8) ja keskusta (-1,1) kärsivät tappion.

Perussuomalaisten kannatus kasvoi nyt kahdeksan prosenttia. Vasemmistoliiton yhden paikan lisäys onnistui 2,7 prosentin verran kasvaneen kannatuksen avulla.

 

 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic