Kanta-Häme

DHL:n pakettiautomaatin tulo viivästyy

Kansainvälisen kuriiriyhtiö DHL Expressin ensimmäisen pakettiautomaatin asennus Hämeenlinnaan viivästyy aiotusta aikataulusta. Joulukuussa yhtiön Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo kertoi, että toiminta kaupungissa on alkamassa maaliskuussa.

– Jonkun verran pidemmälle kevääseen se menee. Meillä on ollut koekäytössä 30 automaattia Suomessa ja saatujen kokemusten perusteella haluamme muuttaa tiettyjä asioita, Ervasalo kertoo.

Hän uskoo, että Hämeenlinnan automaatin sijoituspaikka on tiedossa huhtikuun alkupuolella. DHL:llä on yhteistyösopimus pakettiautomaateista Keskon kanssa. Hämeenlinnassa vaihtoehdot lienevät Tiiriön tai Hämeensaaren Citymarketit.

– Päätös tehdään postinumerodatan ja saavutettavuuden näkökulmista. Tutkimme datasta, millä alueilla ihmiset eniten tilaavat ja lähettävät paketteja. Hypermarket-alueilla ja keskustoilla on molemmilla vahvuutensa.

Toimitusjohtaja Ervasalon mukaan sillä ei ole merkitystä, että Hämeensaaren Citymarket toimii jo asiamiespostina.

– Meidän pakettiautomaattimme ei paljon eroa Postin vastaavasta. Suurin ero on siinä, että meidän ratkaisussamme paketit kuitataan allekirjoittamalla sormella kosketusnäyttöön ja vastaanottaja saa siitä kuittauksen. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic