Kanta-Häme

Digiosaavin opettaja löytyi Ojoisilta

Toisen luokan opettaja Mari Orkola Seminaarin koulun Ojoisten Lastentalosta on valittu Suomen digiosaavin opettaja -kilpailun voittajaksi.

Kilpailussa haettiin opettajaa, joka luovasti ja määrätietoisesti hyödyntää nykyteknologiaa opetuksessaan pedagogisesti tarkoituksenmukaisella tavalla. Voittaja palkittiin Educa-messuilla perjantaina. Jo toista kertaa toteutetun kilpailun järjestää Epson Suomi.

– Kilpailun voittanut Mari Orkola on mainiosti oivaltanut teknologian käytön edut ja mahdollisuudet opetustyössä, sekä jalkauttanut sen tehokkaasti työhönsä. Tuomaristo vakuuttui hänen tavastaan hyödyntää teknologiaa laaja-alaisesti esimerkiksi niin tasoerojen kuromisessa kuin vertaisopettamisessakin, luonnehtii tuomariston sihteerinä toiminut Eeva Saari Epsonilta.

Saaren mukaan Orkolan tunneilla opetusta ohjaavat oppilaiden omat mielenkiinnonkohteet, opettaja osallistaa oppilaat tehokkaasti mukaan opetukseen, ja jakaa osaamistaan myös muulle opettajakunnalle. Erityiskiitosta Mari Orkola saa myös teknologian ja sosiaalisen median hyödyntämisestä huoltajien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Suomen digiosaavimman opettajan valitsi opetusalan ammattilaisista koostuva tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n erityisasiantuntija Jaakko Salo.

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic