Kanta-Häme

Digiyhtiö Whitestone osti Hämeenlinnan Lyly-yhtiön

Digitaalisen liiketoiminnan yhtiö Whitestone on ostanut hämeenlinnalaisen Lyly-yhtiön. Ostetun yhtiön virallinen nimi on www-lyly-fi.

Lyly-yhtiön toimitusjohtaja Heikki Lyly siirtyy Whitestonen Kanta-Hämeen toimiston vetäjäksi. Toimiston toimialueena on Hämeenlinnan, Tampereen ja Lahden talousalueet.

– Yhteistyö Lyly oy:n kanssa antaa meille vahvan startin palvella Kanta-Hämeen yrittäjiä erilaisessa digitalisaatiossa, Whitestonen hallituksen puheenjohtaja ja osakas Peter de Jong sanoo.

Whitestone on vuonna 2001 perustettu digiyhtiö, jonka liikevaihto on kuluvalla tilikaudella noin 2 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää runsaat parikymmentä työntekijää pääkaupunkiseudun, Jyväskylän ja Turun toimistoissa.

– Digitaalisella alalla tapahtuu jossain määrin yhä konsolidoitumista (= yhdistymistä). Toimijat joko kasvavat voimakkaasti tai yhdistyvät johonkin muuhun yritykseen.

Hän sanoo, että digialan yritysten määrää Suomessa on vaikea arvioida. Yritysten luonne vaihtelee niin, että ne eivät ole samalla viivalla.

– Puhelinluettelon aikaan Suomessa oli tuhatkunta alan yritystä, joukossa yhden yrittäjän toiminimet. Nyt yrityksiä on alle sata.

Whitestonessa arvioidaan, että ala kasvaa noin 20 prosenttia vuodessa. de Jong sanoo, että samalla ala muuttuu voimakkaasti, sillä verkkointensiivisiä yrityksiä on jo lähes joka toimialalla.

– Meidän strategiamme ei perustu henkilöstön määrään. Olemme kasvaneet noin kolmella työntekijällä vuosittain. Todennäköisesti tahti vähän kiihtyy.

Whitestone haluaa keskittyä vaativiin business to business -ratkaisuihin (yritykseltä yritykselle). Sillä on asiakkaina muun muassa tukkukaupan yrityksiä, joiden nettiyhteyksiä ja verkkokauppoja se on rakentanut.

– Oma tekninen taitomme on vahva. Yli puolet työntekijöistämme on teknistä henkilöstöä. häsa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic